Reply
Thread Tools
Moderator | Posts: 6,127 | Thanked: 5,919 times | Joined on Nov 2011
#21
dev/sdb1 first sector: 1024, last: 112663844, total=112662821
unallocated: first sectore: 112663845, last: 112672767, total+8923
dev/sdb2 first sectore: 112672768, last: 121061375, total=8388608
unallocated: first sectore: 121061376, last: 121065839, total=4464
dev/sdb3 first sector: 121065840, last: 125242739, total=4176900
unallocated: first sector: 125242740, last: 125255679, total=12940
 
Moderator | Posts: 6,127 | Thanked: 5,919 times | Joined on Nov 2011
#22


attached is the new gparted screenshot after creating the MyDocs partition. please advice on how to fix the remaining partitions.

thanks a ton for your help.
 
Posts: 77 | Thanked: 42 times | Joined on Oct 2011 @ Sofia, Bulgaria
#23
You also need to recreate /dev/sdb3
Start parted
Code:
unit s
rm 3
mkpart
make it ext4
start = 121061376s
end = 125255679s
Code:
quit
then you can try reflashing
 

The Following User Says Thank You to YavkatA For This Useful Post:
Moderator | Posts: 6,127 | Thanked: 5,919 times | Joined on Nov 2011
#24
did the partitions going to attempt flashing now. thanks alot!!!
 
Posts: 77 | Thanked: 42 times | Joined on Oct 2011 @ Sofia, Bulgaria
#25
you're welcome.. I hope it works
 

The Following User Says Thank You to YavkatA For This Useful Post:
Moderator | Posts: 6,127 | Thanked: 5,919 times | Joined on Nov 2011
#26
wow.... got it flashed successfully... thanks so much for your help over the past so many hours...
 
Posts: 77 | Thanked: 42 times | Joined on Oct 2011 @ Sofia, Bulgaria
#27
You're welcome. Always glad to help a fellow forumer
 

The Following 4 Users Say Thank You to YavkatA For This Useful Post:
Posts: 5 | Thanked: 0 times | Joined on Mar 2012
#28
Originally Posted by YavkatA View Post
You're welcome. Always glad to help a fellow forumer
Hello, sorry for my English (from Russia).
Is it possbile to solve the same problem with my N9 16 GB (059J203) ?
I did everything, i downloaded Flasher and DFL61_HARMATTAN_30.2012.07-1_PR_LEGACY_001-OEM1-958_ARM.bin file, when i trying to flash my N9 it crashes with this error:
Please make sure your device is properly powered OFF prior to connecting
the USB cable. You can power your device off by holding down the power
button for 8+ seconds.

Flashing your device will erase all data and reset the device back to
factory state. Please make sure you have backups of your data before
proceeding with flashing.

If flashing does not start disconnect the USB cable from the device, make
sure the device is OFF and then reconnect the device with the USB cable.
For first flashing you may need to repeat this a few times.
Depending on amount of data to be securely erased, the erasing may take as long
as 30
minutes until the flashing starts. Please, be patient.


Check first that device is powered OFF and then connect USB cable.

flasher 3.12.0 (Jun 30 2011) Harmattan

Suitable USB interface (bootloader/phonet) not found, waiting...
Found device RM-696, hardware revision 1603
NOLO version 2.3.6
Version of 'sw-release': DFL61_HARMATTAN_30.2012.07-1_PR_001
Sending ape-algo image (7096 kB)...
100% (7096 of 7096 kB, avg. 13859 kB/s)
Suitable USB interface (phonet) not found, waiting...
Ping attempt 1 (250 ms)
Server application: 1.7.2
Found product RM-696 rev. 1603
Server implements softupd protocol version 1.8
Image SW version DFL61_HARMATTAN_30.2012.07-1_PR_001
Image moslo not present
Image mmc not present
Image tar skipped
Image config skipped

Battery level 60 %, continuing.

image [state progress transfer flash speed]
---------------------------------------------------------------------
[x] cert-sw [finished 100 % 1 / 1 kB NA ]
[x] cmt-2nd [finished 100 % 95 / 95 kB NA ]
[x] cmt-algo [finished 100 % 789 / 789 kB NA ]
[_] cmt-mcusw [finishing 25 % 6050 / 6050 kB 3316 kB/s]
[x] xloader [finished 100 % 23 / 23 kB NA ]
[x] secondary [finished 100 % 94 / 94 kB NA ]
[x] kernel [finished 100 % 2714 / 2714 kB 2429 kB/s]
[_] rootfs [finishing 100 % 32768 / 1163796 kB NA ]
ERROR: SU_GET_UPDATE_STATUS_REQ terminated with error code 1: Unknown error

image [state progress transfer flash speed]
---------------------------------------------------------------------
[x] cert-sw [finished 100 % 1 / 1 kB NA ]
[x] cmt-2nd [finished 100 % 95 / 95 kB NA ]
[x] cmt-algo [finished 100 % 789 / 789 kB NA ]
[x] cmt-mcusw [finished 100 % 6050 / 6050 kB 3316 kB/s]
[x] xloader [finished 100 % 23 / 23 kB NA ]
[x] secondary [finished 100 % 94 / 94 kB NA ]
[x] kernel [finished 100 % 2714 / 2714 kB 2429 kB/s]
[f] rootfs [finishing 0 % 32768 / 1163796 kB NA ]
Fetching error list:
========================================
bb5_rdc_cert_read failed
bb5_rdc_cert_read failed
bb5_rdc_cert_read failed
bb5_rdc_cert_read failed
bb5_rdc_cert_read failed
bb5_rdc_cert_read failed
mmc: sfdisk returned status 1
mmc: Could not exec 'tune2fs -L rootfs /tmp/sudmmc5pxdxz/internal0p2'
mmc: Could not remove mount directory /tmp/sudmmc5pxdxz/mnt: No such file or dir
ectory
[Pipe 5] Finishing in error state with status 1
========================================

ERROR: Failed to flash images
Press Enter to exit & Unplug the USB cable from the device to boot new flashed i
mage ...
Should i use the Grapted for it and do some operations with it? Or i can solve this problem by another way? Please help me, i'm ready to pay for your help
 
Posts: 981 | Thanked: 2,049 times | Joined on Jan 2012 @ Finland
#29
Originally Posted by Op3n View Post
Hello, sorry for my English (from Russia).
Is it possbile to solve the same problem with my N9 16 GB (059J203) ?
I did everything, i downloaded Flasher and DFL61_HARMATTAN_30.2012.07-1_PR_LEGACY_001-OEM1-958_ARM.bin file, when i trying to flash my N9 it crashes with this error:


Should i use the Grapted for it and do some operations with it? Or i can solve this problem by another way? Please help me, i'm ready to pay for your help
1st you should try to append --erase-user-data=secure to end of your flasher command if you haven't tried it yet.
 
Posts: 5 | Thanked: 0 times | Joined on Mar 2012
#30
Originally Posted by rainisto View Post
1st you should try to append --erase-user-data=secure to end of your flasher command if you haven't tried it yet.
Doesn't work

Please make sure your device is properly powered OFF prior to connecting
the USB cable. You can power your device off by holding down the power
button for 8+ seconds.

Flashing your device will erase all data and reset the device back to
factory state. Please make sure you have backups of your data before
proceeding with flashing.

If flashing does not start disconnect the USB cable from the device, make
sure the device is OFF and then reconnect the device with the USB cable.
For first flashing you may need to repeat this a few times.
Depending on amount of data to be securely erased, the erasing may take as long
as 30
minutes until the flashing starts. Please, be patient.


Check first that device is powered OFF and then connect USB cable.

flasher 3.12.0 (Jun 30 2011) Harmattan

Suitable USB interface (bootloader/phonet) not found, waiting...
Found device RM-696, hardware revision 1603
NOLO version 2.3.6
Version of 'sw-release': DFL61_HARMATTAN_30.2012.07-1_PR_001
Sending ape-algo image (7096 kB)...
100% (7096 of 7096 kB, avg. 14722 kB/s)
Suitable USB interface (phonet) not found, waiting...
Ping attempt 1 (250 ms)
Server application: 1.7.2
Found product RM-696 rev. 1603
Server implements softupd protocol version 1.8

Battery level 79 %, continuing.
Erasing, this may take a while.
Erase done.
Image SW version DFL61_HARMATTAN_30.2012.07-1_PR_001
Image moslo not present
Image mmc not present
Image tar skipped
Image config skipped

Battery level 79 %, continuing.

image [state progress transfer flash speed]
---------------------------------------------------------------------
[x] cert-sw [finished 100 % 1 / 1 kB NA ]
[x] cmt-2nd [finished 100 % 95 / 95 kB NA ]
[x] cmt-algo [finished 100 % 789 / 789 kB NA ]
[_] cmt-mcusw [finishing 25 % 6050 / 6050 kB 3328 kB/s]
[x] xloader [finished 100 % 23 / 23 kB NA ]
[x] secondary [finished 100 % 94 / 94 kB NA ]
[x] kernel [finished 100 % 2714 / 2714 kB 3055 kB/s]
[_] rootfs [init 0 % 32768 / 1163796 kB NA ]
ERROR: SU_GET_UPDATE_STATUS_REQ terminated with error code 1: Unknown error

image [state progress transfer flash speed]
---------------------------------------------------------------------
[x] cert-sw [finished 100 % 1 / 1 kB NA ]
[x] cmt-2nd [finished 100 % 95 / 95 kB NA ]
[x] cmt-algo [finished 100 % 789 / 789 kB NA ]
[x] cmt-mcusw [finished 100 % 6050 / 6050 kB 3328 kB/s]
[x] xloader [finished 100 % 23 / 23 kB NA ]
[x] secondary [finished 100 % 94 / 94 kB NA ]
[x] kernel [finished 100 % 2714 / 2714 kB 3055 kB/s]
[f] rootfs [init 0 % 32768 / 1163796 kB NA ]
Fetching error list:
========================================
bb5_rdc_cert_read failed
bb5_rdc_cert_read failed
bb5_rdc_cert_read failed
bb5_rdc_cert_read failed
bb5_rdc_cert_read failed
bb5_rdc_cert_read failed
mmc: sfdisk returned status 1
mmc: Could not exec 'tune2fs -L rootfs /tmp/sudmmcQPw93d/internal0p2'
mmc: Could not remove mount directory /tmp/sudmmcQPw93d/mnt: No such file or dir
ectory
[Pipe 5] Finishing in error state with status 1
========================================

ERROR: Failed to flash images
Press Enter to exit & Unplug the USB cable from the device to boot new flashed i
mage ...

Last edited by Op3n; 03-14-2012 at 02:15 PM.
 
Reply

Thread Tools

 
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:11 AM.