Notices


Reply
Thread Tools
Posts: 8 | Thanked: 10 times | Joined on Dec 2010
#11
I had the same problem, and I ended up uninstalling and re-installing Fcam and that made the problem go away.
 

The Following User Says Thank You to zutesmog For This Useful Post:
Posts: 9 | Thanked: 3 times | Joined on Jul 2010 @ New Delhi, India
#12
Originally Posted by zutesmog View Post
I had the same problem, and I ended up uninstalling and re-installing Fcam and that made the problem go away.
Thanks. You saved me from so much botheration.
 
Posts: 2,701 | Thanked: 2,986 times | Joined on May 2011 @ Poland
#13
Originally Posted by bcmarini View Post
So, I guess the problem is well known already: at some point the camera of the n900 stops working and whenever you open it, the message "Operation Failed" is displayed.

I did some searches and found a number of solutions that did not work for me, for the sake of clarification I will list them below:
1) Install the BlessN900
2) Install the "new" fcam drivers
3) Remove any software that deals with the camera (as in BlessN900 or fcam)
4) Install an older version of the kernel
5) Install an older version of the power-kernel
6) Format the 30Gb partition using the nokia n900
7) Format the 30Gb partition using linux (mkfs.vfat)
8) Restore default settings (so the camera would save on some "right" path again)
9) Flashing the device
10) Flashing the eMMC

I didn't try anything with a SD card because I don't use one.

The kernels I used were the ones on this thread (as were all the fixes I mentioned above).

Still no working camera.

Output of dmesg | tail is
Code:
[  321.369934] cam_shutter (GPIO 110) is now open
[  322.869689] adp1653 2-0030: failed writing fault register
[  322.870361] video4linux video0: can't power up slaves
[  325.932495] cam_shutter (GPIO 110) is now closed
So, any ideas ?

P.S.: Forgot to mention that the files I used for the flashing were:
RX-51_2009SE_1.2009.41-1.VANILLA_PR_EMMC_MR0_ARM.bin
RX-51_2009SE_20.2010.36-2.002_PR_COMBINED_002_ARM.bin

P.S.S.: I followed the instructions here to flash the device.
I resolved it by removing all the custom camera apps, leaving the stock one.
__________________
If you want to support my work, you can DONATE

You're encouraged to donate at least a couple of euros - otherwise PayPal takes almost everything as a fee.

If you'd prefer other currency or form of donation, please contact me


MeeCoLay: run MeeGo Harmattan apps on Fremantle
 
Posts: 96 | Thanked: 27 times | Joined on Sep 2011
#14
Originally Posted by marmistrz View Post
I resolved it by removing all the custom camera apps, leaving the stock one.
Can u list the custom apps u talking about? My camera has been very blurry for some time now but today i discovered its only showing a black screen.

i have removed some camera apps like flashlight and mbarcoder and blessN900, used apt-get to remove fcam-drivers but to no avail. switched the phone off and on again. Taken out the battery. Nothing seems to work..

Thinking of a reflash (which i hate so doing). Might not install CSSU again.. Wil consider kernel-power though.

Any Suggestions of what might work to restore my camera to its former glory before i undertake this monumental task of flashing and restoring all my apps again?
 
ibrakalifa's Avatar
Posts: 1,414 | Thanked: 791 times | Joined on Dec 2011 @ Harmattan
#15
apt-get install fcam-drivers
__________________
~$
~#
 
Posts: 96 | Thanked: 27 times | Joined on Sep 2011
#16
Originally Posted by ibrakalifa View Post
apt-get install fcam-drivers
Didnt work. done that about 5 times before posting my camera fault. Thx anyway.
 
ibrakalifa's Avatar
Posts: 1,414 | Thanked: 791 times | Joined on Dec 2011 @ Harmattan
#17
do that before using kp,
__________________
~$
~#
 
Posts: 2,701 | Thanked: 2,986 times | Joined on May 2011 @ Poland
#18
uninstall
blessn900
a better camera
fcamera
__________________
If you want to support my work, you can DONATE

You're encouraged to donate at least a couple of euros - otherwise PayPal takes almost everything as a fee.

If you'd prefer other currency or form of donation, please contact me


MeeCoLay: run MeeGo Harmattan apps on Fremantle
 
Posts: 1 | Thanked: 0 times | Joined on Mar 2012
#19
this can also caused by the software.try your mobile software....

Last edited by jamarshad741; 2012-04-04 at 01:29.
 
Posts: 1 | Thanked: 3 times | Joined on Jun 2012
#20
dear users!
if u update your software and had this problem , follow this
1- go to app manager- uninstall- uninstall fcam driver!
2- turn off your divice .
3- remove your batt and wiat till 60 sec.
4- turn on your divice and enjoy your cam!
note:
dont install fcam driver again on your phone! fcameraalready works without that!
if u install bless cam software u have to uninstall that!
 

The Following 3 Users Say Thank You to royal hawk For This Useful Post:
Reply

Thread Tools

 
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 09:38.