Reply
Thread Tools
Posts: 18 | Thanked: 6 times | Joined on Nov 2011 @ Zagreb, Croatia
#1
Hi!

Did anyone tried X forwarding through ssh?

I connect to my N9 through ssh/PuTTY (with "Enable X forwarding" checked) via USB cable. Xming server on my PC is also started (Windows 7, if matters).
But when I try to start eg. /usr/bin/ovistoreclient the application screen/display goes to N9's display, not to my PC.

Any help/thoughts on this?
 
Posts: 1,523 | Thanked: 1,991 times | Joined on Jul 2011 @ not your mom's FOSS basement
#2
IIRC the same behavior was observed on N800 and N900. Maybe somewhere in the Raspberry Pi thread some of the issues were identified & solved, but i doubt a general solution was found. Conclusion seems that "hildonized" applications won't "behave".

Last edited by don_falcone; 04-25-2012 at 12:09 PM.
 

The Following 2 Users Say Thank You to don_falcone For This Useful Post:
Posts: 18 | Thanked: 6 times | Joined on Nov 2011 @ Zagreb, Croatia
#3
At least there is Netview with wich we can see whole N9 screen, but that was not what I wanted.
 
Posts: 1,141 | Thanked: 775 times | Joined on Dec 2009 @ Magical Unicorn Land
#4
On N900 you need to install xauth and enable X11 forwarding and set the X11DisplayOffset to 10 in your sshd_config. It doesn't work for every program, but should work for most.

Maybe you can do something similar on your N9.
 

The Following 3 Users Say Thank You to stlpaul For This Useful Post:
Posts: 18 | Thanked: 6 times | Joined on Nov 2011 @ Zagreb, Croatia
#5
Originally Posted by stlpaul View Post
On N900 you need to install xauth and enable X11 forwarding and set the X11DisplayOffset to 10 in your sshd_config. It doesn't work for every program, but should work for most.

Maybe you can do something similar on your N9.
In /etc/ssh/sshd_config X11Forwarding is set to yes and X11DisplayOffset is set to 10.

How to install xauth on N9?
 
Posts: 302 | Thanked: 635 times | Joined on Jan 2012 @ Enschede, The Netherlands
#6
It seems that applications which use X more directly can run over SSH X11Forwarding without problems. I've been running NetBeans (a Java IDE) on the N9 with the PC as X server. Terribly slow, but still

But apps using QEgl fail:

Code:
/opt/operamobile-labs $ ./operamobile
Warning: not sure how to check hw keyboard status/

OPERA_DIR not set, assuming "/opt/operamobile-labs"
QEgl::display(): Falling back to EGL_DEFAULT_DISPLAY
QEgl::display(): Can't even open the default display
QEglContext::chooseConfig(): Could not find a suitable EGL configuration
Requested: "type=es2 rgba=0,0,0,0 surface-type=window"
Available:
QGLContext::makeCurrent(): Cannot make invalid context current
QEgl::display(): Falling back to EGL_DEFAULT_DISPLAY
QEgl::display(): Can't even open the default display
QEglContext::chooseConfig(): Could not find a suitable EGL configuration
Requested: "type=es2 rgba=0,0,0,0 surface-type=window"
Available:
Failed to create GL context for window surface, not able to recover
Aborted
I'm trying this on Windows with MobaXterm, but on Mint 12 (in a VM but with OpenGL support) I didn't got any farther. Leaves me wondering whether it actually is possible? And if so, what is required?
 
Posts: 18 | Thanked: 6 times | Joined on Nov 2011 @ Zagreb, Croatia
#7
Originally Posted by Fuzzillogic View Post

<cut>

I'm trying this on Windows with MobaXterm, but on Mint 12 (in a VM but with OpenGL support) I didn't got any farther. Leaves me wondering whether it actually is possible? And if so, what is required?
I send mail to Netview's author/s, maybe they will have some suggestions or ideas.
 
Reply

Thread Tools

 
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:19 PM.