Reply
Thread Tools
Posts: 2 | Thanked: 1 time | Joined on Mar 2012
#1
Hi folks,

Could anyone of you give me hints on how to solve the following issue.
I wanted to give a try to Nitdroid on my N900, and everything worked fine.
After that, I wanted to restore a previous backup, using Backupmenu, (which I've already performed successfully in the past).
This time however, I did not realized my battery was almost empty, and the restore process suddenly interrupted.

When I tried to reboot the phone, it gave me the following kernel panic upon the boot process:
Code:
...
Mounted root (ubifs filesystem)
Freeing init memory: 140K
Warning: Unable to open an initial console
Failed to execute /sbin/preinit. Attempting defaults
kernel panic - not syncing: no init found. Try passing init= option to kernel
Anyway, the big problem is I cannot flash anymore the device:

This is the ouput of the flasher:

Code:
slashme@rm3l-LINUX:~/Desktop/N900$ sudo  flasher-3.5 -F RX-51_2009SE_20.2010.36-2_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin -f -R
[sudo] password for slashme: 
flasher v2.5.2 (Oct 21 2009)

SW version in image: RX-51_2009SE_20.2010.36-2_PR_MR0
Image 'kernel', size 1705 kB
	Version 2.6.28-20103103+0m5
Image 'rootfs', size 185728 kB
	Version RX-51_2009SE_20.2010.36-2_PR_MR0
Image 'cmt-2nd', size 81408 bytes
	Version BB5_09.36
...
Image '2nd', size 14848 bytes
	Valid for RX-51: 2601, 2602, 2603, 2604, 2605, 2606
	Version 1.4.14.9+0m5
Image 'xloader', size 14848 bytes
	Valid for RX-51: 2601, 2602, 2603, 2604, 2605, 2606
	Version 1.4.14.9+0m5
Image 'secondary', size 109440 bytes
	Valid for RX-51: 2601, 2602, 2603, 2604, 2605, 2606
	Version 1.4.14.9+0m5
Suitable USB device not found, waiting.
It remains stuck at this point, the phone keeps rebooting and showing the kernel panic message and it appears it is not recognized anymore as a new device in my linux laptop.

Anyone can help? What can I do? Is there any other way to reflash the device?

Thanks y'all.

Last edited by rm3l; 2012-03-13 at 22:11.
 
stickymick's Avatar
Posts: 907 | Thanked: 649 times | Joined on Mar 2010
#2
Originally Posted by rm3l View Post
This is the ouput of the flasher:

Code:
Image 'mmc', size 255947 kB
        Version RX-51_2009SE_10.2010.13-2.VANILLA
Suitable USB device not found, waiting.
USB device found found at bus bus-0, device address \\.\libusb0-0001--0x0421-0x0
105.
Found device RX-51, hardware revision 2204
NOLO version 1.4.14
Version of 'sw-release': RX-51_2009SE_20.2010.36-2_PR_MR0
Booting device into flash mode.
Suitable USB device not found, waiting.
It remains stuck at this point, the phone keeps rebooting and showing the kernel panic message and it appears it is not recognized anymore as a new device in my linux laptop.

Anyone can help? What can I do? Is there any other way to reflash the device?

Thanks y'all.
Was getting this self same message when trying to reflash 2 weeks ago.
I was following the wiki and reflashing the EMMC first, but as indicated by the message, it wouldn't boot into flash mode.

Eventually I found a small paragraph in the wiki that tells you if you get problems with the EMMC flash, flash the O/S image first without the reboot switch (-R) and then flash the EMMC afterwards, again without the (-R). Then follow up with another flash of the O/S image. Doing it this way solved the problem.
__________________
Mick has just punched the cr@p out of the "Unlike" button on the Official Nokia Facebook Page.
 

The Following User Says Thank You to stickymick For This Useful Post:
Posts: 2 | Thanked: 1 time | Joined on Mar 2012
#3
Hi,

I finally managed to reflash the device by making use of a fully-charged battery instead.

Thanks anyway for your hints.
 

The Following User Says Thank You to rm3l For This Useful Post:
Posts: 1 | Thanked: 0 times | Joined on May 2012
#4
Originally Posted by rm3l View Post
Hi,

I finally managed to reflash the device by making use of a fully-charged battery instead.

Thanks anyway for your hints.
thank u alot bro
 
Posts: 1,966 | Thanked: 7,640 times | Joined on May 2010
#5
 

The Following User Says Thank You to pali For This Useful Post:
Posts: 1 | Thanked: 0 times | Joined on Dec 2012
#6
Originally Posted by pali View Post
Also see this thread: http://talk.maemo.org/showthread.php?t=83094
Please help me..i was tried to remove power kernel with original nokia kernel..but that instant i removed the power kernel and forgot to install nokia kernel..then i reboot the device...now i think there is no kernel in my device to operate device and i try to flash the device via usb with flasher 3.5 but my device ignores the usb connection...so what can i do....??????? Please help me...whenever i try to connect the device it was just blinking the lights and only shows nokia symbol...please help me how can i flash the device?????plz...
 
Reply

Thread Tools

 
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 11:20.