Reply
Thread Tools
Posts: 81 | Thanked: 36 times | Joined on Feb 2012 @ port harcourt
#1
I tried using the HAM today only to notice that on opening, it shows operation failed...I checked the uinstall option and couldnt find my Installed applications....I checked the log and even on xterm and this was the output

/home/user # apt-get -f install
Reading package lists... Error!
E: Read error - read (21 Is a directory)
E: The package lists or status file could not be parsed or opened.

I tried disabling and enabling the repos,rebooting hoping the problem will be corrected all to no avail..I'ved searched and perused a thousand thread hoping to get a solution to this but still no luck.....A help from your guys will be appreciated....Thanks.
__________________
.....Talk is cheap....
 
sifo's Avatar
Posts: 1,359 | Thanked: 1,288 times | Joined on Oct 2011 @ Tartus.Syria
#2
try disabling the repos and re-enable them one by one
__________________
[ N900-Crack ] [ The Purge ] [ New Smiles ] [ New icons ] [ ? ]
" Hey ! I've just met you and this is crazy, so install cssu maybe ? "
Please help out keeping Maemo.org alive, and consider donating.
https://www.facebook.com/ZoRk7
 
Posts: 81 | Thanked: 36 times | Joined on Feb 2012 @ port harcourt
#3
Originally Posted by sifo View Post
try disabling the repos and re-enable them one by one
Thanks for d reply...I've tried doing that a lot of times, it goes thru d update process but on completion shows operation failed...on checking log. i get the result I posted earlier..
__________________
.....Talk is cheap....
 
davdav's Avatar
Posts: 283 | Thanked: 219 times | Joined on Aug 2011 @ Egypt | Forum editor
#4
pray this worked with sifo ask him
__________________
N900 : 1.0 GHZ + Debian LXDE + Nitdroid
linux, windows and mac
nokia 3200>nokia 7610 >nokia n81 >nokia e71>nokia n97>NOKIA N900>iPhone5

Press the thanks button if i helped.
 
Posts: 81 | Thanked: 36 times | Joined on Feb 2012 @ port harcourt
#5
Originally Posted by davdav View Post
pray this worked with sifo ask him
I dont get u...I'm a bit confused with your speech
__________________
.....Talk is cheap....
 
Posts: 1,452 | Thanked: 2,599 times | Joined on Feb 2011 @ Germany
#6
@harry_e20000

[off-topic: ignore davdav, seems to be a troll]

Can you post the directory listing of /var/lib/dpkg?

i.e. do $ ls -al /var/lib/dpkg
and post the exact contents of the output.
 

The Following 2 Users Say Thank You to reinob For This Useful Post:
Posts: 81 | Thanked: 36 times | Joined on Feb 2012 @ port harcourt
#7
Originally Posted by reinob View Post
@harry_e20000

[off-topic: ignore davdav, seems to be a troll]

Can you post the directory listing of /var/lib/dpkg?

i.e. do $ ls -al /var/lib/dpkg
and post the exact contents of the output.
Its alright...I think what the phone needs its a total reflash.There are lots of complications with the phone right now...my battery life is horrible, rootfs is almost full even after following instructions from the wiki....HAM is not responding....Its a go go for a reflash....thanks anyway
__________________
.....Talk is cheap....
 

The Following User Says Thank You to harry_e20000 For This Useful Post:
Posts: 30 | Thanked: 21 times | Joined on Jan 2013
#8
Originally Posted by reinob View Post
@harry_e20000

[off-topic: ignore davdav, seems to be a troll]

Can you post the directory listing of /var/lib/dpkg?

i.e. do $ ls -al /var/lib/dpkg
and post the exact contents of the output.
I got same problem too and this was my output for ls-al /var/lib/dpkg -> /opt/maemo/var/lib/dpkg .Please help me for this issue.Thanks.
 
Alecsandru's Avatar
Posts: 438 | Thanked: 254 times | Joined on Oct 2012
#9
any fix to this ? tried the repos thing already without succes
 
Reply

Thread Tools

 
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 23:45.