Active Topics

 



Notices


Reply
Thread Tools
ToJa92's Avatar
Posts: 1,091 | Thanked: 323 times | Joined on Feb 2010 @ ~
#891
Does anyone have a cwiid-config for the classic controller?
Not sure if it's possible but I figured it wouldn't harm to ask.
 
Posts: 557 | Thanked: 370 times | Joined on Apr 2010
#892
Originally Posted by ToJa92 View Post
Does anyone have a cwiid-config for the classic controller?
Not sure if it's possible but I figured it wouldn't harm to ask.
One you worked on last night wasn't too successful? From my understanding weißelstone is using the Classic Controller to play so maybe give him a PM.

Also to anyone interested I'm working on a new custom config set that'll have a couple of executable scripts for quickly editing controls, frameskip (and anything else I can think of) and starting mupen64plus. Will add support to quickly connect Wiimotes, PS3 Controllers, Accelemymote... and so on.
 

The Following User Says Thank You to IzzehO For This Useful Post:
ToJa92's Avatar
Posts: 1,091 | Thanked: 323 times | Joined on Feb 2010 @ ~
#893
Originally Posted by IzzehO View Post
One you worked on last night wasn't too successful? From my understanding weißelstone is using the Classic Controller to play so maybe give him a PM.

Also to anyone interested I'm working on a new custom config set that'll have a couple of executable scripts for quickly editing controls, frameskip (and anything else I can think of) and starting mupen64plus. Will add support to quickly connect Wiimotes, PS3 Controllers, Accelemymote... and so on.
Well I only did a config for VGB (a GameBoy emulator), not mupn64
 
Posts: 557 | Thanked: 370 times | Joined on Apr 2010
#894
Originally Posted by ToJa92 View Post
Well I only did a config for VGB (a GameBoy emulator), not mupn64
mupen64plus will work perfectly with joysticks, use the default gamepad one. Also once you get a very neatly set up config, hit me up so I can include it in my custom config.
 
Posts: 94 | Thanked: 40 times | Joined on Jun 2010 @ Germany
#895
This is my CC-config:
Code:
[controller 0]
plugged=1
plugin=5
mouse=0
device=0
DPad R=key( 274 ); button( 5 ); axis( 0+ ); hat( None , None ); mouse( None )
DPad L=key( 276 ); button( 7 ); axis( 0- ); hat( None , None ); mouse( None )
DPad D=key( 275 ); button( 6 ); axis( 1- ); hat( None , None ); mouse( None )
DPad U=key( 273 ); button( 4 ); axis( 1+ ); hat( None , None ); mouse( None )
Start=key( 271 ); button( 10 ); axis( None ); hat( None , None ); mouse( None )
Z Trig=key( 32 ); button( 6 ); axis( None ); hat( None , None ); mouse( None )
B Button=key( 99 ); button( 1 ); axis( None ); hat( None , None ); mouse( None )
A Button=key( 120 ); button( 0 ); axis( None ); hat( None , None ); mouse( None )
C Button R=key( 104 ); button( None ); axis( 4+ ); hat( None , None ); mouse( None )
C Button L=key( 102 ); button( 12 ); axis( 4- ); hat( None , None ); mouse( None )
C Button D=key( 103 ); button( 13 ); axis( 5- ); hat( None , None ); mouse( None )
C Button U=key( 116 ); button( None ); axis( 5+ ); hat( None , None ); mouse( None )
R Trig=key( 122 ); button( 5 ); axis( None ); hat( None , None ); mouse( None )
L Trig=key( 118 ); button( 4 ); axis( None ); hat( None , None ); mouse( None )
Mempak switch=key( 0 ); button( None ); axis( None ); hat( None , None ); mouse( None )
Rumblepak switch=key( 0 ); button( None ); axis( None ); hat( None , None ); mouse( None )
Y Axis=key( 105 , 107 ); button( None , None ); axis( 3+ , 3- ); hat( None , None , None )
X Axis=key( 106 , 108 ); button( None , None ); axis( 2- , 2+ ); hat( None , None , None )
Z is on the left Z-Button, Start on Home (maybe this should be changed to + button but I'm used to it), everything else is default (left joystick is joystick, right joystick is c-buttons, d-pad is d-pad, a is a and b is b).
You'll see that wminput works when the input settings screen looks like this:
Attached Images
 

Last edited by weißelstone; 2010-07-30 at 12:57.
 
Posts: 557 | Thanked: 370 times | Joined on Apr 2010
#896
Originally Posted by weißelstone View Post
This is my CC-config:
Z is on the left Z-Button, Start on Home (maybe this should be changed to + button but I'm used to it), everything else is default (left joystick is joystick, right joystick is c-buttons, d-pad is d-pad, a is a and b is b).
You'll see that wminput works when the input settings screen looks like this:
I believe he is after the wminput config file (as am I for my customization script I'm writing), unless you are using the default gamepad configuration?
 
Posts: 38 | Thanked: 0 times | Joined on Jun 2010
#897
hi. ive just installed the n64 app got mariokart which is workin fine but im havin trouble with my sixaxis controller doin all kinds of crazy sheet. does anybody have up to date advise on the easiest way to get it workin properly please?..its hooked up to my phone and works with drnok etc but need control config for n64..in lamens terms if poss thanks
 
Posts: 2,014 | Thanked: 1,581 times | Joined on Sep 2009
#898
Originally Posted by gizmo View Post
hi. ive just installed the n64 app got mariokart which is workin fine but im havin trouble with my sixaxis controller doin all kinds of crazy sheet. does anybody have up to date advise on the easiest way to get it workin properly please?..its hooked up to my phone and works with drnok etc but need control config for n64..in lamens terms if poss thanks
In fact its the opposite - I think you need to remove a config. Read the first few pages.
__________________
Class .. : Power Poster, Potential Coder
Humor .. : [*********] Alignment: Chaotic Evil
Patience : [***-------] Weapon(s): +2 Logic Mace
Agro ... : |*****-----] Relic(s) : G1, N900

 
Posts: 38 | Thanked: 0 times | Joined on Jun 2010
#899
hmmmm, thanks for your reply. i installed the rootsh thingy and typed in that code in x terminal but it didnt do anything. is that code exactly how it should be typed in there and is there anything else i need to install?..dont know much about programming but ive been able to get things workin in the past. whats that class, humor thing you typed at the end of your post?lol
 
Posts: 94 | Thanked: 40 times | Joined on Jun 2010 @ Germany
#900
Originally Posted by IzzehO View Post
I believe he is after the wminput config file (as am I for my customization script I'm writing), unless you are using the default gamepad configuration?
Default gamepad config works great, only thing I changed was an added line to enable the first LED.
Code:
# gameport

Plugin.led.Led1 = 1

Classic.Dpad.X = ABS_X
Classic.Dpad.Y = ABS_Y
Classic.LStick.X = ABS_HAT0X
Classic.LStick.Y = ABS_HAT0Y
Classic.RStick.X = ABS_HAT1X
Classic.RStick.Y = ABS_HAT1Y
Classic.A = BTN_A
Classic.B = BTN_B
Classic.X = BTN_X
Classic.Y = BTN_Y
Classic.Minus = BTN_SELECT
Classic.Plus  = BTN_START
Classic.Home  = BTN_MODE
Classic.L  = BTN_TL
Classic.R  = BTN_TR
Classic.ZL = BTN_TL2
Classic.ZR = BTN_TR2
Nothing special at all.
 
Reply

Tags
emulator, games, mupen64plus, nintendo, nintendo64


 
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 23:25.