Active Topics

 



Notices


Reply
Thread Tools
Posts: 350 | Thanked: 970 times | Joined on Feb 2014 @ Germany
#191
Build 0.1 and 0.4 are basically the same, the only difference is that one package was added, which fixes the missing keyboards after installation.

So, a
Code:
pkcon install patterns-sailfish-consumer-generic
in terminal, will give you build 0.4.
 

The Following 2 Users Say Thank You to mautz For This Useful Post:
Posts: 350 | Thanked: 970 times | Joined on Feb 2014 @ Germany
#192
I stumbled upon this post on TJC about wifi tethering on Xperia X. After some testing and modyfing of the script by joschobart, i think we finally got working wifi tethering on the Nexus 5.

For any one willing to try download or create the file hotspot.sh

Code:
#!/bin/bash

##Original script by joschobart can be found here: https://together.jolla.com/question/170006/xperia-x-wlan-sharing-not-working/ ##

if [ "$EUID" -ne 0 ]
  then echo "Please run as root (type devel-su first)"
  exit 1
fi

if [[ $1 == "off" ]]; then
  echo "Switch Tethering off..."
  /bin/dbus-send --print-reply --type=method_call --system --dest=net.connman /net/connman/technology/wifi net.connman.Technology.SetProperty string:Powered variant:boolean:false > /dev/null 2>&1
  sleep 1
  echo 0 > /sys/module/bcmdhd/parameters/op_mode
  /bin/dbus-send --print-reply --type=method_call --system --dest=net.connman /net/connman/technology/wifi net.connman.Technology.SetProperty string:Powered variant:boolean:true > /dev/null 2>&1
  sleep 1
  ifconfig wlan0 down
  ifconfig wlan0 up
  systemctl restart connman
  echo "...Tethering should be turned off now"
  exit 0
elif [[ $1 == "on" ]]; then
  echo "Switch Tethering ON.."
  /bin/dbus-send --print-reply --type=method_call --system --dest=net.connman /net/connman/technology/wifi net.connman.Technology.SetProperty string:Powered variant:boolean:false > /dev/null 2>&1
  sleep 1
  echo 2 > /sys/module/bcmdhd/parameters/op_mode
  sleep 1
  echo "Now enable hotspot (\"Settings > Internet sharing\")"
  read -p "Done with the instruction above? Then press [Enter] to continue..."
  ip link set dev wlan0 master tether
  sleep 1
  echo "Enjoy tethering on your Nexus5 ;)"
  exit 0
else
  echo "USAGE: $0 <on><off>"
  exit 1
fi
then make the file executable:
Code:
chmod +x hotspot.sh
.

To turn on tethering run
Code:
devel-su ./hotspot.sh on
and follow the instructions. Please wait until the Hotspot enable button stops blinking until you proceed.

To stop tethering
Code:
devel-su ./hotspot.sh off
should be enough.
 

The Following 5 Users Say Thank You to mautz For This Useful Post:
Posts: 203 | Thanked: 254 times | Joined on May 2015 @ Italy
#193
Does it work even on older version of Sailfish? I'll try later on
 

The Following 2 Users Say Thank You to claustn For This Useful Post:
Posts: 203 | Thanked: 254 times | Joined on May 2015 @ Italy
#194
It works!
but...it doesn't find net.connman when activating it and afterwards I cannot turn the wifi on anymore, after deactivating it. Even restarting network connections with Utilities didn't work, a reboot was needed.
Btw, better than nothing on Sailfish 2.0.4.13
P.s.: someone has to update the wiki https://wiki.merproject.org/wiki/Adaptations/libhybris
Attached Images
 
 

The Following 4 Users Say Thank You to claustn For This Useful Post:
Posts: 350 | Thanked: 970 times | Joined on Feb 2014 @ Germany
#195
Have you downloaded the hotspot.sh file or created your own one with the content i posted? Line 30 and 31 don't contain the parts, you get as an errors, maybe something went wrong while copying and pasting....could you try to download the file?
 

The Following User Says Thank You to mautz For This Useful Post:
Posts: 203 | Thanked: 254 times | Joined on May 2015 @ Italy
#196
Originally Posted by mautz View Post
Have you downloaded the hotspot.sh file or created your own one with the content i posted? Line 30 and 31 don't contain the parts, you get as an errors, maybe something went wrong while copying and pasting....could you try to download the file?
Ok script downloaded and now works without issues! I think it was a problem of copying and pasting to the terminal via ssh.
Good job
 

The Following 2 Users Say Thank You to claustn For This Useful Post:
Posts: 350 | Thanked: 970 times | Joined on Feb 2014 @ Germany
#197
Did you test it on cm12.1 or cm13?
 

The Following User Says Thank You to mautz For This Useful Post:
Posts: 203 | Thanked: 254 times | Joined on May 2015 @ Italy
#198
Still on CM12.1 because CM13 lacks video recording and sfdroid.
 

The Following 2 Users Say Thank You to claustn For This Useful Post:
Posts: 350 | Thanked: 970 times | Joined on Feb 2014 @ Germany
#199
Nice to know it also works on cm12.1.
 

The Following User Says Thank You to mautz For This Useful Post:
Posts: 350 | Thanked: 970 times | Joined on Feb 2014 @ Germany
#200
Have you tried reinstalling it? And you don't need to boot into cm.
 

The Following User Says Thank You to mautz For This Useful Post:
Reply

Thread Tools

 
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 04:13.