Notices


Reply
Thread Tools
Posts: 355 | Thanked: 598 times | Joined on Sep 2009 @ Nizhny Novgorod, Russia
#11
Telescope 1.0.2 (extras-devel)
  • In rare cases when Telescope is unable to grab window screenshot it will draw gray checkers instead of one. It could happen if you still use useless “Minimize” window button.
  • Telescope will not appear when no windows are running. If you close last window inside Telescope using “X” button, Telescope will hide.

jwernerny
Unfortunately, this issue can't be easily resolved. This is side effect of enabling Composite X11 extension that Telescope uses. (This extension allows to monitor window contents event if window is not visible and it is used by all modern linux desktops.) Due to some bug in whether Composite extension or in XVideo extension in Maemo's X server, video overlay is always drawn on the top of all windows when composition is enabled.
On Diablo Composite is disabled by default and it seems that Nokia didn't event tested it with video.
Telescope includes stupid workaround for this case: when you call Telescope from MediaPlayer in order to switch to another app, Telescope will minimize MediaPlayer and video will be hidden (and paused). The same workaround is for liqbase which uses XVideo too.
But yes, this is not the solution for popups.

Last edited by Mitrandir; 2010-07-27 at 12:16.
 

The Following 12 Users Say Thank You to Mitrandir For This Useful Post:
Addison's Avatar
Posts: 3,807 | Thanked: 1,133 times | Joined on Oct 2007 @ East Lansing, MI
#12
Thanks!
 
Posts: 355 | Thanked: 598 times | Joined on Sep 2009 @ Nizhny Novgorod, Russia
#13
Telescope 1.0.3 (extras-devel)
  • Fixed bug with screen rotation while Telescope is active.
 

The Following 3 Users Say Thank You to Mitrandir For This Useful Post:
Posts: 206 | Thanked: 46 times | Joined on Mar 2010
#14
Works very well. Though, you should not open telescope when playing DrNokSnes. To be honest it was an accident, but I couldn't get resolution correct and had to reboot.
 

The Following User Says Thank You to cstryon For This Useful Post:
Posts: 355 | Thanked: 598 times | Joined on Sep 2009 @ Nizhny Novgorod, Russia
#15
Yes, you're right Telescope works ok with SDL apps, but not with ones which change screen resolution. I will try to find some workaround
 

The Following User Says Thank You to Mitrandir For This Useful Post:
Posts: 355 | Thanked: 598 times | Joined on Sep 2009 @ Nizhny Novgorod, Russia
#16
Telescope 1.0.3 has been moved to Extras
 

The Following 5 Users Say Thank You to Mitrandir For This Useful Post:
Posts: 232 | Thanked: 32 times | Joined on Jul 2009 @ Idaho
#17
yep, right after i installed .02 it said update.
__________________
If my posts have a few misspellings or other errors, it's probably cause I'm pounding out words at the speed of insanity on my N810.
http://last.fm/mgamerz
http://twitter.com/mgamerz
http://youtube.com/mgamerz
 
Posts: 206 | Thanked: 46 times | Joined on Mar 2010
#18
Mitrandir. How difficult would it be to put a rotate hotkey/button when you open telescope? Say maybe a rotate left button in the lower right when telescope is launched?
 
Posts: 232 | Thanked: 32 times | Joined on Jul 2009 @ Idaho
#19
If you use advanced-backlight (and volume) with the Community SSU it has rotation on it.
__________________
If my posts have a few misspellings or other errors, it's probably cause I'm pounding out words at the speed of insanity on my N810.
http://last.fm/mgamerz
http://twitter.com/mgamerz
http://youtube.com/mgamerz
 
Posts: 179 | Thanked: 95 times | Joined on May 2008
#20
Originally Posted by cstryon View Post
Mitrandir. How difficult would it be to put a rotate hotkey/button when you open telescope? Say maybe a rotate left button in the lower right when telescope is launched?
Telescope support user defined hardware keys. You can define one of the keys, e.g. FS, to invoke rotation.

edit:
Well there is no rotate command. The best way to do this is to install Knots2 which contains one, then add these line to /etc/telescope.keys as root:
Code:
press(F7): shell(/usr/share/knots/rotate 3)
press(F6): shell(/usr/share/knots/rotate 0)
Now killall telescope to make your changes effective
+ rotates clockwise
FS rotates to normal landscape

Last edited by giladmttw; 2010-07-30 at 00:14.
 

The Following User Says Thank You to giladmttw For This Useful Post:
Reply

Thread Tools

 
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 19:40.