Active Topics

 



Notices


Reply
Thread Tools
Posts: 424 | Thanked: 195 times | Joined on Mar 2010 @ Sweden
#2651
Testresults on two BT-Headsets.

Nokia BH-903.
Still works as before, all thou one problems still acure:
-If you disconnects a call with the phone have been listening to music before, you get 1 second of sound throu the phonespeakers, after that the music continues in the HS for 5 seconds then its quite for another 5 seconds before the sound is back in the HS.

Nokia BH-214.
Sadly no differences here, all problems still acure.
-I cant use Play/Pause button.
-I cant use answer button but I can diconnect a call with the same button.
-If you play music and pauses the music for a few moments, lets say 1 minute plus then the HS have in someway lost its A2DP connection.
After that when you press play again you just hear fragments of the track for like 30 seconds untill you get beep from the HS and A2DP gets disconnected (indicated by the phone). Now the HS is only connected with a "basic" BT connection in mono that allows you to recive calls and so on. To get back on track you need to disconnect the HS and reconnect.

Lets hope this information can be in some help.
 

The Following User Says Thank You to toxaris For This Useful Post:
Posts: 424 | Thanked: 195 times | Joined on Mar 2010 @ Sweden
#2652
Originally Posted by xes View Post
Installed, tried video recording:

[ 149.875091] cam_shutter (GPIO 110) is now open
[ 180.487670] ***** DSPMMU FAULT ***** IRQStatus 0x2
[ 180.487701] ***** DSPMMU FAULT ***** fault_addr 0x11010000
[ 180.487701] bridge_deh_notify: ********** DEVICE EXCEPTION **********
[ 180.487731] bridge_deh_notify: DSP_MMUFAULT,err_info = 0x0
[ 180.487731] bridge_deh_notify: DSP_MMUFAULT, High Address = 0x1101
[ 180.487731] bridge_deh_notify: DSP_MMUFAULT, Low Address = 0x0
[ 180.487762] bridge_deh_notify: DSP_MMUFAULT, fault address = 0x11010000
[ 180.488006] print_dsp_trace_buffer:
[ 180.488006] \ff\02\03\ff\02\03\ff\02\03\ff\02\03\ff\02\03\ff\0 2\03\ff\02\03\ff\02\03\ff\02\03\ff\02\03\ff\02\03\ ff\02\03\ff\02\03\ff\02\03\ff\02\03\ff\02\03\ff\02 \03\ff\02\03\ff\02\03\ff\02\03\ff\02\03\ff\02\03\f f\02\03\ff\02\03\ff\02\03\ff\02\03\ff\02\03\ff\02\ 03\ff\02\03\ff\02\03\ff\02\03\ff\02\03\ff\02\03\ff \02\03\ff\02\03\ff\02\03\ff\02\03\ff\02\03\ff\02\0 3\ff\02\03\ff\02\03\ff\02\03\ff\02\03\ff\02\03\ff\ 02\03\ff\02\03\ff\02\03\ff\02\03\ff\02\03\ff\02\03 \ff\02\03\ff\02\03\ff\02\03\ff\02\03\ff\02\03\ff\0 2\03\ff\02\
[ 180.518707] procwrap_detach: deprecated dspbridge ioctl

At every run.

@freemangordon
Before this, i was using your kp49 build 20120102 (with vdd1 adjustments) and it was running without any issue since the first day.
Just did a quick test, I can record 720p as before on DSP profile on KP49 + Pre50.
 
Posts: 3,037 | Thanked: 12,671 times | Joined on Mar 2010 @ Sofia,Bulgaria
#2653
Originally Posted by toxaris View Post
Testresults on two BT-Headsets.

Nokia BH-903.
Still works as before, all thou one problems still acure:
-If you disconnects a call with the phone have been listening to music before, you get 1 second of sound throu the phonespeakers, after that the music continues in the HS for 5 seconds then its quite for another 5 seconds before the sound is back in the HS.

Nokia BH-214.
Sadly no differences here, all problems still acure.
-I cant use Play/Pause button.
-I cant use answer button but I can diconnect a call with the same button.
-If you play music and pauses the music for a few moments, lets say 1 minute plus then the HS have in someway lost its A2DP connection.
After that when you press play again you just hear fragments of the track for like 30 seconds untill you get beep from the HS and A2DP gets disconnected (indicated by the phone). Now the HS is only connected with a "basic" BT connection in mono that allows you to recive calls and so on. To get back on track you need to disconnect the HS and reconnect.

Lets hope this information can be in some help.
And what is the difference compared with the stock kernel?
 

The Following User Says Thank You to freemangordon For This Useful Post:
Posts: 637 | Thanked: 1,679 times | Joined on Aug 2009
#2654
@freemangordon
....sorry for that but...same crash:

(Pay attention, the kernel profile is always the same used in last month with kp49 20120102. The recording resolution is "16:9 High" stahdard. Packages all updated and all dsp libs updated for 720p)



Linux N9N 2.6.28.10-power49+pre50 #1 PREEMPT Mon Jan 30 04:24:09 EST 2012 armv7l GNU/Linux

cat /sys/power/sr_vdd1_dsp_boost
200

kernel-config show
current kernel configuration:
current frequency: 850
supported frequencies: 125 250 500 550 600 720 805 850 900 950 1000 1100 1150
min. frequency: 125
max. frequency: 850
avoid frequencies:
active frequencies: 125:21,90 250:24,180 500:36,360 550:38,400 600:41,430 720:46,500 805:50,560 850:52,600 900:60,600 950:60,600 1000:60,600 1100:72,600 1150:72,600
SmartReflex VDD1=1, VDD2=1
governor ondemand: ignore nice load= 0, up threshold= 95, sampling rate= 300000, powersave bias= 0

[ 3239.363372] ***** DSPMMU FAULT ***** IRQStatus 0x2
[ 3239.363403] ***** DSPMMU FAULT ***** fault_addr 0x11010008
[ 3239.363433] bridge_deh_notify: ********** DEVICE EXCEPTION **********
[ 3239.363433] bridge_deh_notify: DSP_MMUFAULT,err_info = 0x0
[ 3239.363433] bridge_deh_notify: DSP_MMUFAULT, High Address = 0x1101
[ 3239.363464] bridge_deh_notify: DSP_MMUFAULT, Low Address = 0x8
[ 3239.363464] bridge_deh_notify: DSP_MMUFAULT, fault address = 0x11010008
[ 3239.363586] print_dsp_trace_buffer:
[ 3239.363586]
[ 3239.401641] procwrap_detach: deprecated dspbridge ioctl
[ 3239.530029] proc_stop: Can't stop device, active nodes = 1
[ 3270.135894] cam_shutter (GPIO 110) is now closed

Last edited by xes; 2012-01-30 at 16:37.
 
Posts: 3,037 | Thanked: 12,671 times | Joined on Mar 2010 @ Sofia,Bulgaria
#2655
@xes - would you try dsp profile? With /sys/power/sr_vdd1_dsp_boost value of 250.
 

The Following 2 Users Say Thank You to freemangordon For This Useful Post:
Posts: 637 | Thanked: 1,679 times | Joined on Aug 2009
#2656
Originally Posted by freemangordon View Post
@xes - would you try dsp profile? With /sys/power/sr_vdd1_dsp_boost value of 250.
Yes, sure!
 

The Following User Says Thank You to xes For This Useful Post:
Posts: 2,144 | Thanked: 8,409 times | Joined on May 2010
#2657
Kernel-Power packages are now in Extras-Testing! Vote for them! See first post.
 

The Following 12 Users Say Thank You to pali For This Useful Post:
Posts: 3,037 | Thanked: 12,671 times | Joined on Mar 2010 @ Sofia,Bulgaria
#2658
Originally Posted by toxaris View Post
Testresults on two BT-Headsets.

Nokia BH-903.
Still works as before, all thou one problems still acure:
-If you disconnects a call with the phone have been listening to music before, you get 1 second of sound throu the phonespeakers, after that the music continues in the HS for 5 seconds then its quite for another 5 seconds before the sound is back in the HS.

Nokia BH-214.
Sadly no differences here, all problems still acure.
-I cant use Play/Pause button.
-I cant use answer button but I can diconnect a call with the same button.
-If you play music and pauses the music for a few moments, lets say 1 minute plus then the HS have in someway lost its A2DP connection.
After that when you press play again you just hear fragments of the track for like 30 seconds untill you get beep from the HS and A2DP gets disconnected (indicated by the phone). Now the HS is only connected with a "basic" BT connection in mono that allows you to recive calls and so on. To get back on track you need to disconnect the HS and reconnect.

Lets hope this information can be in some help.
Could you please test the kernel from here to check whether the issues still remain.
 
Posts: 306 | Thanked: 106 times | Joined on Feb 2010
#2659
Originally Posted by pali View Post
Kernel-Power packages are now in Extras-Testing! Vote for them! See first post.
@pali, there are still following issues with this kernel. IMHO it should not be pushed into Extras before the following are squashed.

1. Broken BT support for headset: freemangordon latest bt-mice patch seems to have resolved this for me.

2. Video playback is broken for some videos.
__________________
------------------------------------------------------------------
Voice choppy on sip calls
Please vote for bug number 10388
 

The Following 3 Users Say Thank You to rajil.s For This Useful Post:
Posts: 2,144 | Thanked: 8,409 times | Joined on May 2010
#2660
@rajil.s:
I needed to know if promotion is working. Note that more then 7 months were kernel-power packages locked and nobody was not able to help me...
Now I see that problem is fixed.
 

The Following 4 Users Say Thank You to pali For This Useful Post:
Reply

Tags
battery-status, bq27x00_battery, kernel, kernel-power, misiak4king, noobs-cant-read, pali4president, patches, readdirections, revolverspinyou

Thread Tools

 
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 03:12.