Notices


Reply
Thread Tools
Jordi's Avatar
Posts: 369 | Thanked: 563 times | Joined on Jun 2011 @ Geneva - CH
#11
Nice, the developer has updated Stellarium for Sailfish , you will find it here:

https://github.com/skorjevec/stel-sf/releases/tag/0.9.1

BTW, if you like this app, you can donate, the link is in the about section of the settings.
 

The Following 13 Users Say Thank You to Jordi For This Useful Post:
Posts: 1 | Thanked: 1 time | Joined on Jul 2014 @ Beijing, China
#12
Originally Posted by Jordi View Post
Nice, the developer has updated Stellarium for Sailfish , you will find it here:

https://github.com/skorjevec/stel-sf/releases/tag/0.9.1

BTW, if you like this app, you can donate, the link is in the about section of the settings.
While it can't work on Sailfish 2.x (I'm using Sailfish X). As the author got rid of the Jolla, it was really a pity
 

The Following User Says Thank You to Universebenzene For This Useful Post:
Posts: 837 | Thanked: 1,285 times | Joined on Jul 2010 @ Brittany, France
#13
I'm using Stellarium 0.9.1.1 very often since several Sailfish updates (almost since the first releases actually) and it works correctly, so maybe the issue is just with Sailfish X ? I have not updated to Sailfish 2.1.3.7 yet though.
 

The Following 4 Users Say Thank You to Kabouik For This Useful Post:
Mara's Avatar
Posts: 1,288 | Thanked: 713 times | Joined on Mar 2006 @ Irving, TX
#14
Coincidence? I have been practicing to use the Sailfish SDK for few days and picked the Stellarium Mobile 1.24 as starting point.
https://noctua-software.com/stellarium-mobile

I have managed to get it to compile and package and deploy but it crashes on target (Sailfish phone or emulator) right away.
 

The Following 10 Users Say Thank You to Mara For This Useful Post:
Posts: 72 | Thanked: 70 times | Joined on Apr 2012 @ Netherlands
#15
I've downloaded the program from here:
https://github.com/marko429/stel-sf/releases/tag/0.9.1

But unfortunately it doesn't work, to bad, it seemed nice to me.
 
Jordi's Avatar
Posts: 369 | Thanked: 563 times | Joined on Jun 2011 @ Geneva - CH
#16
They are some glitches but it works.

Edit: only tested on Jolla1

Last edited by Jordi; 2017-11-14 at 16:36.
 
Fellfrosch's Avatar
Posts: 394 | Thanked: 1,438 times | Joined on Dec 2009
#17
Originally Posted by Jordi View Post
They are some glitches but it works.
On SailfishX?
 

The Following User Says Thank You to Fellfrosch For This Useful Post:
Posts: 206 | Thanked: 367 times | Joined on Jan 2011 @ Estonia
#18
Originally Posted by Jordi View Post
They are some glitches but it works.
Tried it at SailfishX. It opens, displays for a fraction of second a window where lower half is full of labels "Stellarium 0.9.1" and in the background what seems to be the Moon phase, and then the window minimises. Clicking the window at the task screen repeates the above.
So - not working

Edit: that Moon phase image is probably a program logo or icon: https://github.com/marko429/stel-sf/...llarium-sf.png

Last edited by acrux; 2017-11-14 at 08:17.
 

The Following 2 Users Say Thank You to acrux For This Useful Post:
Fellfrosch's Avatar
Posts: 394 | Thanked: 1,438 times | Joined on Dec 2009
#19
Originally Posted by acrux View Post
Tried it at SailfishX. It opens, displays for a fraction of second a window where lower half is full of labels "Stellarium 0.9.1" and in the background what seems to be the Moon phase, and then the window minimises. Clicking the window at the task screen repeates the above.
So - not working
[/URL]
Same behaviour here. So let's hope that Mara will succeed building a new version for SF.
At least the Android Version works on my Xperia. On my J1 it always crashed.
 

The Following 2 Users Say Thank You to Fellfrosch For This Useful Post:
Mara's Avatar
Posts: 1,288 | Thanked: 713 times | Joined on Mar 2006 @ Irving, TX
#20
Originally Posted by Fellfrosch View Post
Same behaviour here. So let's hope that Mara will succeed building a new version for SF.
At least the Android Version works on my Xperia. On my J1 it always crashed.
The 0.9.1 version does the same thing on my Moto G4 Plus...

Getting the compile work will be still some ways off at least... I have looked all the three version sources and trying to figure out what is the best way to proceed. The 0.9.1 gives two errors and bunch of warnings when trying to compile. This might still be easiest to get going.

EDIT: Got it compiled now! Problems were fixed by adding missing #include statements to certain QT libraries. (Found those by comparing to Stellarium Mobile source code.)

Trying to run it crashes. Here is the log for anyone interested:
Code:
[D] unknown:0 - QML debugging is enabled. Only use this in a safe environment.
 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[ This is Stellarium for Sailfish 0.9 - http://thelarge.org/stellarium-sailfish                                      ]
[ SF and N9 port Copyright(C) 2012-2014 Marko Srebre; Stellarium 0.12.4 Copyright (C) 2000-2013 Fabien Chereau et al ]
 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Writing log file to: "/home/nemo/.stellarium-sf/log.txt"
File search paths:
  0 .  "/home/nemo/.stellarium-sf"
  1 .  "/usr/share/stellarium-sf"
Attempting to use an existing older config file.
Config file is:  "/home/nemo/.stellarium-sf/config.ini"
Using Wayland-EGL
Defaulting to webview scaling factor of 1.0
No default allowed orientations defined. Check your device configuration!
QOpenGLShaderProgram::uniformLocation( tex ): shader program is not linked
GL vendor is  "Qualcomm"
GL renderer is  "Adreno (TM) 405"
FBO Supported  true
QGLShader::compile(Vertex): INTERNAL ERROR: no main() function!
ERROR: 0 compilation errors.  No code generated.


Failed to add default projection vertex shader:  ""
QGLShader::compile(Vertex): INTERNAL ERROR: Call to undefined function!
ERROR: 0 compilation errors.  No code generated.


Failed to compile vertex shader of builtin shader " plainShader " :  ""
StelQGL2Renderer::init failed to load plain shader
ASSERT failure in void StelMainSkyItem::paint(): "Failed to initialize renderer", file ../stel-sf-0.9.1/src/StelMainSkyItem.cpp, line 187
INTERNAL ERROR: no main() function!
ERROR: 0 compilation errors.  No code generated.

INTERNAL ERROR: Call to undefined function!
ERROR: 0 compilation errors.  No code generated.

bash: line 1: 18238 Aborted                 DISPLAY=':0.0' QT_LOGGING_TO_CONSOLE='1' QT_NO_JOURNALD_LOG='1' /usr/bin/stellarium-sf
Application finished with exit code 134.

Last edited by Mara; 2017-11-16 at 03:07.
 

The Following 7 Users Say Thank You to Mara For This Useful Post:
Reply

Tags
crash, question, stellarium

Thread Tools

 
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 07:22.