Notices


Reply
Thread Tools
Estel's Avatar
Posts: 5,029 | Thanked: 8,597 times | Joined on Mar 2011
#1
On one of my devices (similar setup, both on cssu-thumb), MyPaint works well. Hoever, on another one, I get following error:

Code:
:$ /opt/mypaint/bin/mypaint
external python-simplejson
confpath = /home/user/.mypaint/
Traceback (most recent call last):
  File "/opt/mypaint/bin/mypaint", line 172, in <module>
    main.main(datapath, confpath)
  File "/opt/mypaint/share/mypaint/gui/main.py", line 75, in main
    run()
  File "/opt/mypaint/share/mypaint/gui/main.py", line 42, in run
    app = application.Application(datapath, options.config, args)
  File "/opt/mypaint/share/mypaint/gui/application.py", line 55, in __init__
    self.load_settings()
  File "/opt/mypaint/share/mypaint/gui/application.py", line 199, in load_settings
    user_config = get_json_config()
  File "/opt/mypaint/share/mypaint/gui/application.py", line 143, in get_json_config
    return helpers.json_loads(jsonstr)
  File "/usr/lib/python2.5/site-packages/PIL/__init__.py", line 307, in loads
    
  File "/usr/lib/python2.5/site-packages/simplejson/decoder.py", line 335, in decode
  File "/usr/lib/python2.5/site-packages/simplejson/decoder.py", line 353, in raw_decode
ValueError: No JSON object could be decoded
I suspect that something related to python is wrong - device in question had serious filesystem corruption, before proper patched fsck tools become available. I thought I have fixed all results, but some lacking/messed files may remain. The thing that I'm sure about, is that there are *no* I/O errors - filesystem is fixed, so the only possible thing is some missing files. I tried reinstalling everything python-related I could think of, to no avail.

Does anyone have idea what may be causing this error, and what to reinstall to get rid of it?

Thanks in advance,
/Estel
__________________
N900's aluminum backcover / body replacement
-
N900's HDMI-Out
-
Camera cover MOD
-
Measure battery's real capacity on-device
-
TrueCrypt 7.1 | ereswap | bnf
-
Hardware's mods research is costly. To support my work, please consider donating. Thank You!
 
Posts: 3,296 | Thanked: 4,325 times | Joined on May 2011 @ Poland
#2
Try looking into the mypaint config files. Sounds as if some of them was broken.
__________________
If you want to support my work, you can donate by PayPal or Flattr

Projects no longer actively developed: here
 

The Following 3 Users Say Thank You to marmistrz For This Useful Post:
Estel's Avatar
Posts: 5,029 | Thanked: 8,597 times | Joined on Mar 2011
#3
*facepalm* doh. You're absolutely right, nuking /home/.mypaint and reinstalling *again* solved it.

I was so focused that it's python-related problem, that I completely skipped such obvious step. Thank you, meantime, I'll find some cartoon box to put on my head, in case I would need to go outside during daylight. Such a shaming situation...

/Estel
__________________
N900's aluminum backcover / body replacement
-
N900's HDMI-Out
-
Camera cover MOD
-
Measure battery's real capacity on-device
-
TrueCrypt 7.1 | ereswap | bnf
-
Hardware's mods research is costly. To support my work, please consider donating. Thank You!
 

The Following User Says Thank You to Estel For This Useful Post:
Reply

Tags
mypaint, problem, python

Thread Tools

 
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 04:41.