Notices


Reply
Thread Tools
Community Council | Posts: 529 | Thanked: 746 times | Joined on Sep 2010 @ Mbabane
#31
Originally Posted by azkay View Post
Just reflashed- my N900 doesn't even see the Pebble in the bluetooth list
you probably have a bigger problem though ... is your pebble usable with other devices besides N900?
 

The Following User Says Thank You to sicelo For This Useful Post:
Posts: 394 | Thanked: 501 times | Joined on Jan 2011 @ Brisbane, Australia
#32
Originally Posted by sicelo View Post
you probably have a bigger problem though ... is your pebble usable with other devices besides N900?
Yep, works fine with my android phone. Just no the N900.
If I run maebble with no config file I get:

Code:
find nearby devices
no device found
None
EDIT::
Just tried my girlfriends android phone which I've never used before with the pebble and it also finds it fine
__________________
2016 - N900 todo list
  • Update Smartcam M5 (rewrite, client+server)
  • Simple Skype client (chat)
  • Translink Brisbane script (time to bus/train)
  • Commbank client (check balance)
  • Uber (basic client, request ride, etc)
 

The Following 2 Users Say Thank You to azkay For This Useful Post:
proprog's Avatar
Posts: 36 | Thanked: 142 times | Joined on Jul 2012
#33
I've had a very bad device summer. My second n900 died during a phone call (sim card not seen even after reflashing) and my pebble time wont start after sleeping in a drawer during my vacation (it starts but the screen is black, factory reset doesn't help).

I'm now on my third n900 and back to my spare pebble classic. Hence I've had reason to try the setup of maebble again and to me it was very straight forward:

- pair n900 with pebble (confirm on both devices, n900 with standard settings, n900 displays message "pairing complete")
- install python-bluez
- update maebble config file with bluetooth mac
- run maebbled.py

I realize that it doesn't help much for those with problem but I cannot recreate the problems with my current setup.

Unfortunately I haven't got any news on app support but it isn't dead.
 

The Following 4 Users Say Thank You to proprog For This Useful Post:
Posts: 1,076 | Thanked: 1,555 times | Joined on Jan 2011 @ Touring
#34
Hey Proprog, thanks for all the help., like you can see here at TMO I am one of the first N900/Pebble fans I very much don't want to be a tech support PITA.
I used gadgetbridge to reset and upgrade to v3.8 firmware with my LineageOS tablet.
https://github.com/Freeyourgadget/Ga...rmware-updates
Which means I can now install pebble watch apps onto the Pebble, where before I couldn't. So seems 100% functional with Nexus7-Gadgetbridge
(snip me chasing wrong problem, I just reinstalled and verified proper MAC and maebbled worked!)

(edit)Does Maebbled pass on GPS and network connection to watch apps?(I will also look in the thread)

Last edited by biketool; 2017-09-03 at 18:50.
 

The Following User Says Thank You to biketool For This Useful Post:
proprog's Avatar
Posts: 36 | Thanked: 142 times | Joined on Jul 2012
#35
Use parameter --print_maemo (note the underscore) to get some output from maebble.
 

The Following User Says Thank You to proprog For This Useful Post:
Posts: 1,076 | Thanked: 1,555 times | Joined on Jan 2011 @ Touring
#36
Originally Posted by azkay View Post
Doesn't work on my side ):

Code:
Nokia-N900:~# ./simple-agent hci0 C2:3A:79:20:0A:76
Creating device failed: org.bluez.Error.ConnectionAttemptFailed: Page Timeout
N900 sees other bluetooth devices (other android phone, computer, etc) just not the pebble
I found this hoping it would help me,
https://talk.maemo.org/showpost.php?...08&postcount=5
but I think bluemaemo is just for keyboards, my concern is is bluemaemo is messing with my other pairings?

FWIW tried to connect with bluemaemo and I have cleared out the pebble, it helps me pair, get the buzz on the pebble
then offers me the chance to connect to the pebble, click yes

Trying to connect to
Pebble 2BB5
(cancel)

then
(n900 notification)Bluetooth On <> (discoverable)
Unable to connect to
Pebble 2BB5
Damn


What Bluetooth profile does Pebble use?

Last edited by biketool; 2017-09-01 at 14:32.
 
proprog's Avatar
Posts: 36 | Thanked: 142 times | Joined on Jul 2012
#37
Looks like maebble cannot find the config file at all. Probably something about the location of the file that isn't working, or that I have forgotten.

It should pick it up if in same directory but will first look in /home/user/.config/maebble/ so you might want to copy it there.

I get the "!! TypeError: coercing to Unicode: need string or buffer, bool found" error as well and am looking at it. But the connection should work anyway.

EDIT: Just noticed that you get the message that the file cannot be read. Didn't someone have a problem with unicode in a previous post?
 
Posts: 1,076 | Thanked: 1,555 times | Joined on Jan 2011 @ Touring
#38
Originally Posted by proprog View Post
Looks like maebble cannot find the config file at all. Probably something about the location of the file that isn't working, or that I have forgotten.
(snip for brevity)

EDIT: Just noticed that you get the message that the file cannot be read. Didn't someone have a problem with unicode in a previous post?
Maebble unicode error also mentioned here
https://talk.maemo.org/showpost.php?...8&postcount=26

this is with those changes

Code:
~/MyDocs/maebble $ mkdir /home/user/.config/maebble/
~/MyDocs/maebble $ cp maebble.cfg /home/user/.config/mae
bble/
~/MyDocs/maebble $ python maebbled.py --print_maemo
setup
!! Traceback (most recent call last):
!! File "maebbled.py", line 913, in configure
cfg.readfp(open(config_file, 'r'))
!! TypeError: coercing to Unicode: need string or buffer, bool found

could not read config file
!! Traceback (most recent call last):
!! File "maebbled.py", line 925, in configure
bt_address = cfg.get('btservice', 'address')
!! File "/usr/lib/python2.5/ConfigParser.py", line 511, in get
raise NoSectionError(section)
!! NoSectionError: No section: 'btservice'

find nearby devices
no device found
None
^CTraceback (most recent call last):
File "maebbled.py", line 1064, in <module>
loop.run()
KeyboardInterrupt

Last edited by biketool; 2017-09-03 at 16:49.
 
Posts: 394 | Thanked: 501 times | Joined on Jan 2011 @ Brisbane, Australia
#39
I "fixed" the unicode problem by just hard coding the variable in the script
Code:
config_file = "maebble.cfg"
Or maybe it was
Code:
config_file = r"maebble.cfg"
__________________
2016 - N900 todo list
  • Update Smartcam M5 (rewrite, client+server)
  • Simple Skype client (chat)
  • Translink Brisbane script (time to bus/train)
  • Commbank client (check balance)
  • Uber (basic client, request ride, etc)
 
proprog's Avatar
Posts: 36 | Thanked: 142 times | Joined on Jul 2012
#40
The instructions regarding the config file are too sparse, and it doesn't help that I guess rather than look at the code.

By default maebble looks for a parameter "--config_file" followed by the full path to the config file. If no config parameter is provided the first unicode error will be logged.

Then maebble looks for the config file "/home/user/.config/maebble/maebble.cfg". The problem is that if that file isn't found, or something goes bad when reading it, there is no log.

To get something in the log you need to use parameters "--config_file maebble.cfg" or "--config_file /home/user/.config/maebble/maebble.cfg".

Apologies or the confusion. I added the parameter for the config file without much though to solve my problem with multiple devices. I'll try to change it to something better in the next update.
 

The Following 4 Users Say Thank You to proprog For This Useful Post:
Reply

Thread Tools

 
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 05:31.