Active Topics

 



Notices


Reply
Thread Tools
kick's Avatar
Posts: 66 | Thanked: 109 times | Joined on Jan 2017 @ India
#1
so my device was acting funny this evening and wouldnt boot up i left it in boot state for quite a while before looking at it again i noticed something soon that the sound wasnt working i looked online and found some stuff for increasing the volume through the terminal as it said it was muted i did the first step and it returned the following error

Code:
[nemo@Sailfish ~]$ pacmd list-sinks
No PulseAudio daemon running, or not running as session daemon.
i then ran csd after that here's the entire log by just running the csd and exiting the application

Code:
NOTICE: Env value ignored HYBRIS_LD_LIBRARY_PATH=/usr/libexec/droid-hybris/syst
em/lib:/vendor/lib:/system/lib
,---
| SailfishOS 2.1.4.14 (Lapuanjoki)
'---
[nemo@Sailfish ~]$ pacmd list-sinks
No PulseAudio daemon running, or not running as session daemon.
[nemo@Sailfish ~]$ csd
[D] unknown:0 - Using Wayland-EGL
[D] unknown:0 - Supported hardware features: ("AudioMic1", "AudioMic2", "BackCa
mera", "Backlight", "Battery", "Bluetooth", "CellInfo", "CellularData", "FmRadi
o", "FrontCamera", "GPS", "GSensor", "Headset", "Key", "LCD", "LED", "LightSens
or", "Loudspeaker", "ProxSensor", "Receiver", "SDCard", "SIM", "Touch", "UsbCha
rging", "Vibrator", "Wifi", "VideoPlayback", "Suspend", "Reboot")
[D] unknown:0 - Enabled factory tests: ("AudioPlayMusicLoudspeaker", "AudioPlay
MusicReceiver", "AudioPlayStereoLoudspeaker", "TouchSelfTest", "VerificationAud
io1Mic", "VerificationAudio2Mic", "VerificationBackCamera", "VerificationBlueto
oth", "VerificationEcompass", "VerificationFmRadio", "VerificationFrontCamera",
"VerificationGpsRadio", "VerificationGyroAndGSensor", "VerificationHeadset", "
VerificationKey", "VerificationLED", "VerificationLcd", "VerificationLcdBacklig
ht", "VerificationLightSensor", "VerificationNfc", "VerificationProxSensor", "V
erificationSdCard", "VerificationSim", "VerificationTouch", "VerificationUsbCha
rging", "VerificationUsbOtg", "VerificationVibrator", "VerificationWifi")
[D] unknown:0 - Enabled run-in tests: ("VerificationFrontBackCamera", "Verifica
tionReboot", "VerificationSuspend", "VerificationVideoPlaybackVibrator")
[D] unknown:0 - Flash variable found, value:  true
[D] unknown:0 - LED single color variable found, value:  true
[D] unknown:0 - ModemCount variable found, value:  2
[D] unknown:0 - "FmRadio/DefaultFrequency"  variable found, value:  98.7
[D] unknown:0 - "GSensor/MinY"  variable found, value:  -3
[D] unknown:0 - "GSensor/MaxY"  variable found, value:  3
[D] unknown:0 - "GSensor/MinX"  variable found, value:  -1
[D] unknown:0 - "GSensor/MaxX"  variable found, value:  1
[D] unknown:0 - "GSensor/MinZ"  variable found, value:  8.8
[D] unknown:0 - "GSensor/MaxZ"  variable found, value:  10.8
[D] unknown:0 - "Gyro/Min"  variable found, value:  -1.3
[D] unknown:0 - "Gyro/Max"  variable found, value:  1.3
[D] onValidChanged:77 - Modem count: 2  (expected: 2)
[D] expression for onDeviceAdded:70 - Bluetooth device found: 00:00:46:65:82:01
[D] unknown:0 - bluetooth-device-discovery: 875ms
[D] expression for onDeviceAdded:70 - Bluetooth device found: 24:FD:52:D3:1E:59
[D] expression for onDeviceAdded:70 - Bluetooth device found: 28:F3:FC:DB:62:61
[D] expression for onDeviceAdded:70 - Bluetooth device found: 2C:CC:15:AF:21:2F
[D] expression for onDeviceAdded:70 - Bluetooth device found: 30:22:00:06:A0:D8
[D] expression for onDeviceAdded:70 - Bluetooth device found: 60:6C:66:D4:BD:76
[D] expression for onDeviceAdded:70 - Bluetooth device found: FF:E4:07:72:26:F9
[nemo@Sailfish ~]$
can someone help me theres no audio devices under power consumers as well
__________________
Hello There!

Mobile Phone's ownned at the moment
INTEX aqua fish , Micromax Canvas A1, nokia n9 , nokia e63, nokia 5233 , nokia 6200, Yu Yunicorn

Phones Bricked Till Date=4(dont worry i did fix each one eventually (well...almost(except the cmt issue in the n9)))

Last edited by kick; 2018-05-08 at 19:32.
 
kick's Avatar
Posts: 66 | Thanked: 109 times | Joined on Jan 2017 @ India
#2
some more stuff on it
Attached Images
 
__________________
Hello There!

Mobile Phone's ownned at the moment
INTEX aqua fish , Micromax Canvas A1, nokia n9 , nokia e63, nokia 5233 , nokia 6200, Yu Yunicorn

Phones Bricked Till Date=4(dont worry i did fix each one eventually (well...almost(except the cmt issue in the n9)))
 

The Following User Says Thank You to kick For This Useful Post:
kick's Avatar
Posts: 66 | Thanked: 109 times | Joined on Jan 2017 @ India
#3
okay so i did some more digging around in the mobile and the internet to find stuff related to PulseAudio

i managed to fix the sound of the device by deleting the config for pulseaudio by doing

Code:
rm /home/nemo/.config/pulse
__________________
Hello There!

Mobile Phone's ownned at the moment
INTEX aqua fish , Micromax Canvas A1, nokia n9 , nokia e63, nokia 5233 , nokia 6200, Yu Yunicorn

Phones Bricked Till Date=4(dont worry i did fix each one eventually (well...almost(except the cmt issue in the n9)))
 

The Following 5 Users Say Thank You to kick For This Useful Post:
Posts: 17 | Thanked: 24 times | Joined on Apr 2010 @ Ireland
#4
sorted me too thanks! on a Jolla C.

Last edited by coley; 2018-05-09 at 20:45. Reason: clarification
 
Reply

Tags
aqua fish, audio issue, help please, sfos!

Thread Tools

 
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 02:42.