Active Topics

 



Notices


Reply
Thread Tools
otsaloma's Avatar
Posts: 141 | Thanked: 1,529 times | Joined on May 2011 @ Finland
#51
Originally Posted by smatkovi View Post
i couldn't find out if mapqest open or osrm considers traffic for navigation or rerouting, do you know anything? i just found out that mapquest business uses that
I'm quite sure they don't. MapQuest Open is just plain open data (which traffic is not) and somewhat deprecated as well, it's not being developed. And OSRM is just the demo server, it's not a proper service at all.
 

The Following 6 Users Say Thank You to otsaloma For This Useful Post:
pichlo's Avatar
Posts: 5,647 | Thanked: 17,607 times | Joined on Sep 2012 @ UK
#52
Originally Posted by rinigus View Post
You most probably have a profile that doesn't contain Mapbox GL data in OSM Scout Server. Go to profile selection and choose a profile with vector tiles. These days I don't fetch Mapnik data anymore and use the profile with vector tiles only. You will have to download the maps after you enable vector tiles profile.
Thanks, that was my problem too. Like nthn, I would also prefer a vector option being the default. There is no future for raster.

So I have played with WhoGo on my Jolla 1 for a while and I can definitely say that I like it. I still need to put it through some proper test though.

I have my first question. Here in the UK, postcodes are the way of providing directions. Even a car park in the middle of a forest (for example, for a popular land mark) has its own postcode. Which profile knows postcodes? "Recommended for vector tiles maps" it ain't.
__________________
In particle accelerators atoms are indeed not only touching each others. But banging together in a massive explosive orgasm.
-- nieldk in a TMO post
 

The Following 4 Users Say Thank You to pichlo For This Useful Post:
Posts: 664 | Thanked: 3,532 times | Joined on Aug 2016 @ Estonia
#53
Originally Posted by pichlo View Post
Thanks, that was my problem too. Like nthn, I would also prefer a vector option being the default. There is no future for raster.

So I have played with WhoGo on my Jolla 1 for a while and I can definitely say that I like it. I still need to put it through some proper test though.

I have my first question. Here in the UK, postcodes are the way of providing directions. Even a car park in the middle of a forest (for example, for a popular land mark) has its own postcode. Which profile knows postcodes? "Recommended for vector tiles maps" it ain't.
I am preparing OSM Scout Server version that has changed default and more meaningful error message when lacking maps for the selected backends. Maybe then we can focus here on WhoGo Maps

As for postal codes, OSM Scout Server doesn't support it. I don't know how to implement it exactly, would have to think about it. Corresponding issue has been opened: https://github.com/rinigus/geocoder-nlp/issues/38

I am sure that some online services do support it. Which ones and how much, don't know
 

The Following 7 Users Say Thank You to rinigus For This Useful Post:
pichlo's Avatar
Posts: 5,647 | Thanked: 17,607 times | Joined on Sep 2012 @ UK
#54
Thanks for the reply on postcodes. I am sure the postcodes were listed when I swiched profiles and was clearing the old files, but I do not remember having actually tried a lookup using them so cannot tell whether they worked.
__________________
In particle accelerators atoms are indeed not only touching each others. But banging together in a massive explosive orgasm.
-- nieldk in a TMO post
 

The Following 3 Users Say Thank You to pichlo For This Useful Post:
Posts: 197 | Thanked: 445 times | Joined on Sep 2011
#55
Originally Posted by rinigus View Post

As for postal codes, OSM Scout Server doesn't support it. I don't know how to implement it exactly, would have to think about it. Corresponding issue has been opened: https://github.com/rinigus/geocoder-nlp/issues/38

I am sure that some online services do support it. Which ones and how much, don't know
check the following link, it has mappings of id,postcode,latitude,longitude:

http://https://www.freemaptools.com/...de-lat-lng.htm
 

The Following 8 Users Say Thank You to pagis For This Useful Post:
Feathers McGraw's Avatar
Posts: 647 | Thanked: 2,335 times | Joined on Jul 2014 @ UK
#56
Originally Posted by pagis View Post
check the following link, it has mappings of id,postcode,latitude,longitude:

http://https://www.freemaptools.com/...de-lat-lng.htm
Fixed link:

https://www.freemaptools.com/downloa...de-lat-lng.htm
 

The Following 4 Users Say Thank You to Feathers McGraw For This Useful Post:
Feathers McGraw's Avatar
Posts: 647 | Thanked: 2,335 times | Joined on Jul 2014 @ UK
#57
Originally Posted by pagis View Post
check the following link, it has mappings of id,postcode,latitude,longitude:

http://https://www.freemaptools.com/...de-lat-lng.htm
This is a great find, I've never seen it before. Just did a check of 5 postcodes I know off the top of my head - they were all in the database and the lat/long were all correct.

Just wanted to echo pichlo and say postcode search to set a destination is essential for navigating in the UK, so this would be a great feature to implement if possible.
 

The Following 6 Users Say Thank You to Feathers McGraw For This Useful Post:
Posts: 307 | Thanked: 1,409 times | Joined on Oct 2013 @ France
#58
I continued testing with the Jolla 1.

Made 2 trips by car, each around 1 hour and covering 100km, mostly following the highway. Normal usage (set the destination, and follow the instruction, not constantly interacting with it). Didn't closed all opened applications, but they were not heavy.

Everything worked perfectly !
 

The Following 12 Users Say Thank You to Zeta For This Useful Post:
pichlo's Avatar
Posts: 5,647 | Thanked: 17,607 times | Joined on Sep 2012 @ UK
#59
Originally Posted by Zeta View Post
Everything worked perfectly !
Continuing in the tune of silly hashtags, #MeToo!

Except one thing. For the life of me, I could not get a single word out of the damn thing. The rendering was perfect, the rotations smooth, I even made a few deliberate detours to test the automatic rerouting, all worked fone. But - no voice instructions. What am I missing?
__________________
In particle accelerators atoms are indeed not only touching each others. But banging together in a massive explosive orgasm.
-- nieldk in a TMO post
 

The Following 4 Users Say Thank You to pichlo For This Useful Post:
Posts: 73 | Thanked: 349 times | Joined on Aug 2010
#60
Originally Posted by pichlo View Post
Continuing in the tune of silly hashtags, #MeToo!

Except one thing. For the life of me, I could not get a single word out of the damn thing. The rendering was perfect, the rotations smooth, I even made a few deliberate detours to test the automatic rerouting, all worked fone. But - no voice instructions. What am I missing?
Did you install a TTS engine like Mimic (openrepos)? Follow the instructions in the description of WhoGo maps on openrepos

For me, WhoGo maps works perfectly including voice instructions. I even like the name WhoGo maps ;-)

Last edited by JoOppen; 2018-04-04 at 18:08.
 

The Following 9 Users Say Thank You to JoOppen For This Useful Post:
Reply

Thread Tools

 
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 06:33.