Notices


Reply
Thread Tools
pichlo's Avatar
Posts: 5,238 | Thanked: 15,924 times | Joined on Sep 2012 @ UK
#11
Originally Posted by juiceme View Post
Your logfile seems to me a word document that I cannot open with libreoffice, it says it's corrupted.
Use a proper Word, then! Mine opens it just fine

Why not use plain ascii format?
Amen! (.txt format attached)
Attached Files
File Type: txt n950's log.txt (4.2 KB, 25 views)
__________________
In particle accelerators atoms are indeed not only touching each others. But banging together in a massive explosive orgasm.
-- nieldk in a TMO post
 

The Following 3 Users Say Thank You to pichlo For This Useful Post:
Community Council | Posts: 4,300 | Thanked: 10,576 times | Joined on May 2012 @ Southerrn Finland
#12
Originally Posted by pichlo View Post
Use a proper Word, then! Mine opens it just fine
Lovely, thanks for log conversion!
(see, not all of us can afford a msword installarion...)

Now, for the logfile;

1.) First when the device is booted, it copies the menus cpio archive correctly from your mmcblk0p1 so at least that is not corrupted.

2.) The device is booted in maintanance mode, (usb attached) so it exports the partitions out of the device over usb. According to the logs this looks to be OK.

3.) After about 10 seconds you plug the usb cord off, and you should then reboot the device.

Now, can you tell me what did you observe in the computer side of things, did you have some problem mounting the exported partitions or what?
 

The Following 2 Users Say Thank You to juiceme For This Useful Post:
Posts: 1,090 | Thanked: 1,227 times | Joined on Aug 2011
#13
Originally Posted by juiceme View Post
Lovely, thanks for log conversion!
(see, not all of us can afford a msword installarion...)

Now, for the logfile;

1.) First when the device is booted, it copies the menus cpio archive correctly from your mmcblk0p1 so at least that is not corrupted.

2.) The device is booted in maintanance mode, (usb attached) so it exports the partitions out of the device over usb. According to the logs this looks to be OK.

3.) After about 10 seconds you plug the usb cord off, and you should then reboot the device.

Now, can you tell me what did you observe in the computer side of things, did you have some problem mounting the exported partitions or what?
Hi,

Before having done the 3 partitions inside MyDocs Harmattan OS run correctly with zimage openmode.
I am in maintenance mode with usb attached i make all my partitions.
After my partitions with gparted are done. It's impossible to boot Harmattan OS. Can you explain me why?

In Ubuntu, when i export my partitions i have an error on MyDocs. like it's impossible to copy files inside...
Perhaps it's more secured to connect the device once i am in Harmattan and i can try to partition MyDocs?

Thanks

EDIT: It's resolved.

Last edited by n950; 2018-02-26 at 12:44.
 

The Following 3 Users Say Thank You to n950 For This Useful Post:
Posts: 1,090 | Thanked: 1,227 times | Joined on Aug 2011
#14
My N9 is good now and i have all my partitions and Harmattan OS.
How to build Nokia N9 pmOS image?
Anybody can upload with a link the image here please?
I try to follow this guide : https://wiki.postmarketos.org/wiki/Installation_guide

i am at this point:
Code:
Run 'pmbootstrap zap' to delete all chroots once a day before working with pmbootstrap!
It only takes a few seconds, and all packages are cached.
Done!
After that any help?
 

The Following 3 Users Say Thank You to n950 For This Useful Post:
Community Council | Posts: 4,300 | Thanked: 10,576 times | Joined on May 2012 @ Southerrn Finland
#15
Originally Posted by n950 View Post
Hi,

Before having done the 3 partitions inside MyDocs Harmattan OS run correctly with zimage openmode.
I am in maintenance mode with usb attached i make all my partitions.
After my partitions with gparted are done. It's impossible to boot Harmattan OS. Can you explain me why?
What does the ubiboot logs show when you try to boot harmattan?
In the logfile converted to text by @pichlo it only shows log of an attempt to export the partitions via usb...

In another words; when you boot it, with no usb connection and select the harmattan icon and kernel, what happens after that?
And what do you get in the log in that case? (The log probably shows why it fails...)


Originally Posted by n950 View Post
In Ubuntu, when i export my partitions i have an error on MyDocs. like it's impossible to copy files inside...
Perhaps it's more secured to connect the device once i am in Harmattan and i can try to partition MyDocs?
Yes it could be corrupted, but that should not stop Harmattan from booting; after all you know Harmattan tolerates the umounting of MyDocs even when running
 

The Following 2 Users Say Thank You to juiceme For This Useful Post:
Community Council | Posts: 4,300 | Thanked: 10,576 times | Joined on May 2012 @ Southerrn Finland
#16
Originally Posted by n950 View Post
EDIT: It's resolved.
Ah, OK.

Mind telling what was the problem and how did you fix it?
 

The Following 2 Users Say Thank You to juiceme For This Useful Post:
Posts: 1,090 | Thanked: 1,227 times | Joined on Aug 2011
#17
Originally Posted by juiceme View Post
Ah, OK.

Mind telling what was the problem and how did you fix it?
I tried to reinstall pr1.3
Install ubiboot small
Split 1st extended partition reboot device with harmattan its ok
Split 2nd and 3rd ext4/3 partition for pmOS, reboot and it's ok
It's good now.
Now i try tp build n9 pmOS image without success
Anybody have image file i will try to continue?
 

The Following 3 Users Say Thank You to n950 For This Useful Post:
Posts: 1,090 | Thanked: 1,227 times | Joined on Aug 2011
#18
Hi,

I try to build image.

My commands:

Code:
git clone https://github.com/postmarketOS/pmbootstrap
cd pmbootstrap
./pmbootstrap.py init (enter nokia-n9 as target device, xfce4 as GUI)
./pmbootstrap.py install --no-fde
My error:

Code:
==> kernel: appending device-tree omap3-n9
ERROR: File not found: /usr/share/dtb/omap3-n9.dtb
ERROR: postmarketos-mkinitfs-0.5.11-r0.trigger: script exited with error
How to pass this error?

Anybody have image file for this directory by default:

/home/.../.local/var/pmbootstrap/

I think the most important are :

Code:
/chroot_native/home/pmos/rootfs/nokia-n9.img
and
/chroot_rootfs_nokia-n9/boot/
Thanks in advance.

Last edited by n950; 2018-02-28 at 15:58.
 

The Following 3 Users Say Thank You to n950 For This Useful Post:
Posts: 1,090 | Thanked: 1,227 times | Joined on Aug 2011
#19
Little progress...
Attached Images
  
 

The Following 5 Users Say Thank You to n950 For This Useful Post:
Posts: 1,127 | Thanked: 3,713 times | Joined on Oct 2014
#20
Originally Posted by n950 View Post
Hi,

I try to build image.

My commands:

Code:
git clone https://github.com/postmarketOS/pmbootstrap
cd pmbootstrap
./pmbootstrap.py init (enter nokia-n9 as target device, xfce4 as GUI)
./pmbootstrap.py install --no-fde
My error:

Code:
==> kernel: appending device-tree omap3-n9
ERROR: File not found: /usr/share/dtb/omap3-n9.dtb
ERROR: postmarketos-mkinitfs-0.5.11-r0.trigger: script exited with error
How to pass this error?

Anybody have image file for this directory by default:

/home/.../.local/var/pmbootstrap/

I think the most important are :

Code:
/chroot_native/home/pmos/rootfs/nokia-n9.img
and
/chroot_rootfs_nokia-n9/boot/
Thanks in advance.
If you didnít find it, look here
https://archive.openwrt.org/snapshot...s/omap3-n9.dtb
__________________
You can still support my work by donation - click here

ETH: 0xFcD031609DB739C62730589361940C68ceEbC913
 

The Following 4 Users Say Thank You to nieldk For This Useful Post:
Reply

Thread Tools

 
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 16:06.