Notices


Reply
Thread Tools
tanago's Avatar
Posts: 212 | Thanked: 446 times | Joined on Aug 2012 @ Burgas, Bulgaria
#1
By mistake I deleted the contents of the /root folder on my N900 and now I cant gain root permissions with "sudo gainroot/root/rush" and I dont want to reflash because I have very much apps and media on the phone. Thank you very much in advance!

Last edited by tanago; 2013-01-08 at 00:10.
 
sifo's Avatar
Posts: 1,359 | Thanked: 1,292 times | Joined on Oct 2011 @ Tartus.Syria
#2
Have you rebooted your N900 ? i think it will be regenerated after the reboot...
Good luck
__________________
[ N900-Crack ] [ The Purge ] [ New Smiles ] [ New icons ] [ ? ]
" Hey ! I've just met you and this is crazy, so install cssu maybe ? "
Please help out keeping Maemo.org alive, and consider donating.
https://www.facebook.com/ZoRk7
 
Posts: 1,780 | Thanked: 4,148 times | Joined on Feb 2011 @ Germany
#3
The fact that /root doesn't exist should not prevent you from doing "root", "sudo gainroot", or "su".

Are you sure this is the only thing you've deleted?

Just gain root (somehow and "mkdir /root". There's nothing important in that directory anyway (root doesn't really need a home).
 

The Following 2 Users Say Thank You to reinob For This Useful Post:
Posts: 3,296 | Thanked: 4,325 times | Joined on May 2011 @ Poland
#4
Originally Posted by reinob View Post
The fact that /root doesn't exist should not prevent you from doing "root", "sudo gainroot", or "su".

Are you sure this is the only thing you've deleted?

Just gain root (somehow and "mkdir /root". There's nothing important in that directory anyway (root doesn't really need a home).
If you really need it, you might want to extract the SSU images. But don't know how to do it.

If you need to mkdir /root as root, you might do it via scp
__________________
If you want to support my work, you can donate by PayPal or Flattr

Projects no longer actively developed: here
 
Posts: 1,048 | Thanked: 1,126 times | Joined on Jan 2010 @ Amsterdam
#5
If you run a linux flavor on your PC, you should be able to extract the files from the bin with... unzip.

IIRC, Winrar does the trick as well, just in case you're using the Redmond OS.
 
tanago's Avatar
Posts: 212 | Thanked: 446 times | Joined on Aug 2012 @ Burgas, Bulgaria
#6
Originally Posted by sifo View Post
Have you rebooted your N900 ? i think it will be regenerated after the reboot...
Good luck
No it doesnt regen...

Here's the story:
I had to extract an archive, I issued
Code:
root
then
Code:
tar xf /path/to/archive/blabla.tar
but I forgot to
Code:
cd
to the folder and it extracted the archive in
/root folder
I realised that and without thinking I issued
Code:
rm -r *
and removed coincidentally .profile and .bashrc, now whenever i gain root permissions and I try to install any package it returns
dpkg: `ldconfig' not found on PATH.
dpkg: `start-stop-daemon' not found on PATH.
dpkg: `install-info' not found on PATH.
dpkg: `update-rc.d' not found on PATH.
dpkg: 4 expected program(s) not found on PATH.
NB: root's PATH should usually contain /usr/local/sbin, /usr/sbin and /sbin.
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (2)
so I need the contents of the /root folder
 

The Following User Says Thank You to tanago For This Useful Post:
Posts: 2,249 | Thanked: 4,015 times | Joined on Apr 2010 @ England
#7
Originally Posted by tanago View Post
so I need the contents of the /root folder
Both my N900's have different contains in /root
You may find that it will not fix all your problems.
__________________
The stable-beast currently runs...
21.2011.38-1Smaemo8 (CSSU Stable)
2.6.28.10power53 (125-600Mhz SR VDD1&2)

Wiki Admin
sixwheeledbeast's wiki
Testing Squad Subscriber
- mcallerx - tenminutecore - FlopSwap - Qnotted - zzztop - Bander - Fight2048 -


Before posting or starting a thread please try this.
 
bingomion's Avatar
Posts: 530 | Thanked: 343 times | Joined on Aug 2010 @ MLB.AU
#8
wow! Qicker just reflashing.. Copy your stuff of it if its still on maybe?
 
Posts: 2,249 | Thanked: 4,015 times | Joined on Apr 2010 @ England
#9
Reflasing combined should fix without losing much data.
__________________
The stable-beast currently runs...
21.2011.38-1Smaemo8 (CSSU Stable)
2.6.28.10power53 (125-600Mhz SR VDD1&2)

Wiki Admin
sixwheeledbeast's wiki
Testing Squad Subscriber
- mcallerx - tenminutecore - FlopSwap - Qnotted - zzztop - Bander - Fight2048 -


Before posting or starting a thread please try this.
 
tanago's Avatar
Posts: 212 | Thanked: 446 times | Joined on Aug 2012 @ Burgas, Bulgaria
#10
Its a very long procedure to reflash - reinstalling programs, copying media to and from the PC - 2-3 hours. Nevermind I made my own .bashrc and .profile and now its working
 

The Following 2 Users Say Thank You to tanago For This Useful Post:
Reply

Thread Tools

 
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 22:04.