Notices


Reply
Thread Tools
Posts: 450 | Thanked: 2,075 times | Joined on Aug 2016 @ Estonia
#431
Originally Posted by paoletto View Post
@rinigus, do you have the data generation pipeline documented somewhere? I'm interested in particular (/only) in generating the valhalla routing datasets.
Do you do it from raw OSM pbf?
Sure, see scripts and README at https://github.com/rinigus/osmscout-...scripts/import . Valhalla is quite simple, you'll have to install it on Linux PC and use valhalla tools for import. See my scripts on how to do it.

As for data, you would need OSM PBF as a source. Valhalla will need full region that you want to cover. In my case, it's Planet.pbf and it does need quite some RAM (running on server with 256gb, but probability smaller should do). But smaller regions should be fine with smaller requirements.

I was planning to start new import this weekend, but it may take now longer than 48 hours to cover all backends.

Note that if you want to have integrated with OSM Scout Server , it's bit trickier since data is now obtained from online servers. So, you may have to manage local copies outside of the provided data manager .

Let me know if you run into any problems
 

The Following 2 Users Say Thank You to rinigus For This Useful Post:
Posts: 450 | Thanked: 2,075 times | Joined on Aug 2016 @ Estonia
#432
Just to let you know: The updated maps are out on data.modrana.org. Enjoy!
 

The Following 10 Users Say Thank You to rinigus For This Useful Post:
Posts: 82 | Thanked: 171 times | Joined on Sep 2016 @ Yekaterinbourg, Russia
#433
Originally Posted by rinigus View Post
Just to let you know: The updated maps are out on data.modrana.org. Enjoy!
@rinigus, many thanks :-)
 

The Following 2 Users Say Thank You to XOleg For This Useful Post:
Posts: 178 | Thanked: 369 times | Joined on Sep 2011
#434
I am using version 1.4.3-10.29.1.jolla of OSMScout (updated from older versions).

https://www.dropbox.com/s/5q2itncznm...1_003.png?dl=0
 

The Following 3 Users Say Thank You to pagis For This Useful Post:
Posts: 450 | Thanked: 2,075 times | Joined on Aug 2016 @ Estonia
#435
Originally Posted by pagis View Post
I am using version 1.4.3-10.29.1.jolla of OSMScout (updated from older versions).

https://www.dropbox.com/s/5q2itncznm...1_003.png?dl=0
This is very strange. I have expanded the error message in a new version. Please,

* uninstall current OSM Scout Server,
* check out that there are no files in /usr/share/harbour-osmscout-server . if there are any, delete the folder
* install server from http://repo.merproject.org/obs/home:...la.armv7hl.rpm . If you need i486, install the same from i486 repo.

Please report back with the error screenshot, if it occurs.
 

The Following 3 Users Say Thank You to rinigus For This Useful Post:
Posts: 178 | Thanked: 369 times | Joined on Sep 2011
#436
ok thanks, I am re-installing packages
 

The Following 4 Users Say Thank You to pagis For This Useful Post:
Posts: 178 | Thanked: 369 times | Joined on Sep 2011
#437
Originally Posted by rinigus View Post
,
* check out that there are no files in /usr/share/harbour-osmscout-server . if there are any, delete the folder
* install server from http://repo.merproject.org/obs/home:...la.armv7hl.rpm . If you need i486, install the same from i486 repo.

Please report back with the error screenshot, if it occurs.
I've re-installed OSMScout and new maps, there are no errors or warnings, however the map layer on WhoGo maps is blank.

https://www.dropbox.com/s/ijhf6ksxxf...1_004.png?dl=0

https://www.dropbox.com/s/xp2gk5qqyk...1_005.png?dl=0
 

The Following 4 Users Say Thank You to pagis For This Useful Post:
Posts: 450 | Thanked: 2,075 times | Joined on Aug 2016 @ Estonia
#438
Originally Posted by pagis View Post
I've re-installed OSMScout and new maps, there are no errors or warnings, however the map layer on WhoGo maps is blank.

https://www.dropbox.com/s/ijhf6ksxxf...1_004.png?dl=0

https://www.dropbox.com/s/xp2gk5qqyk...1_005.png?dl=0
That's better. Do you have a profile with vector tiles enabled? If not, please do so and download maps. I hope this will resolve the issue
 

The Following 3 Users Say Thank You to rinigus For This Useful Post:
Posts: 178 | Thanked: 369 times | Joined on Sep 2011
#439
Originally Posted by rinigus View Post
That's better. Do you have a profile with vector tiles enabled? If not, please do so and download maps. I hope this will resolve the issue
I thought the default profile was including vector tiles?
 

The Following 3 Users Say Thank You to pagis For This Useful Post:
Posts: 450 | Thanked: 2,075 times | Joined on Aug 2016 @ Estonia
#440
Originally Posted by pagis View Post
I thought the default profile was including vector tiles?
No, not yet. Please change it to the one with vector tiles
 

The Following 3 Users Say Thank You to rinigus For This Useful Post:
Reply

Tags
offline maps, sailfish os

Thread Tools

 
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 23:17.