Notices


Reply
Thread Tools
Posts: 11 | Thanked: 17 times | Joined on Sep 2017 @ UK- Teddington
#171
Originally Posted by carmenluci View Post
But they don't send outside Poland, right?
I think they do send outside Poland. I actually think not just Poland but probably Europe as well.
 

The Following 2 Users Say Thank You to sally_sally For This Useful Post:
Posts: 94 | Thanked: 109 times | Joined on Apr 2012
#172
Originally Posted by pichlo View Post
No idea but...

If you are so keen on writing scripts, why don't you write another one. A cron job to log the current voltage every 5 minutes. Then you will know what the last voltage was before the log stopped.

Good point.

For minimum voltage, i found it to be 3.4V written in file "voltage_min..". But I have seen it go down till 3.2V.

And Battery notification and shutdown seems to work on battery percentage than voltage. If I get 2% battery percent at 3.9v, it will still shutdown.

PS: The problem was due to loose connection between middle pins.
 

The Following 2 Users Say Thank You to insanelysexy For This Useful Post:
Posts: 70 | Thanked: 241 times | Joined on Dec 2014 @ Poland
#173
Originally Posted by sally_sally View Post
I think they do send outside Poland. I actually think not just Poland but probably Europe as well.
If not, I can help with that.
 

The Following 3 Users Say Thank You to atlochowski For This Useful Post:
Posts: 94 | Thanked: 109 times | Joined on Apr 2012
#174
Encountered a new problem.

Loose connections is one of the reasons for very frequently varying battery percentages and "recharge battery" notifications.

The other problem with the connected middle pins is : Charging.
I do not understand why, but it gets charged at 3.8V to 3.9V. And discharged at 3.5V. + sudden "voltage percent" drop to 2% at 3.6-3.7V itself. (Good part about drop, it charges at 2A)

As asked, I logged the battery level, when not connected. Under heavy load, it has dropeed till 3.0V and recovered back to 3.3-3.5V, (sometimes consistently on 3.3V). Plus, though it says "not charging", I have been able to charge it 4.1V (I had to keep track of it manually).

Is consistent battery usage at 3.3V bad for battery ?
Do all batteries drop to very low voltages under load ?
Is it bad to charge it to 4.2V? ( it takes about 1.5-2 hours extra after 4.0V)

PS: Could not log it, but I think phone shut off after touching 2.8-9V under heavy load.

Last edited by insanelysexy; Yesterday at 07:58.
 

The Following User Says Thank You to insanelysexy For This Useful Post:
Posts: 84 | Thanked: 106 times | Joined on Feb 2014 @ Spain
#175
Originally Posted by sally_sally View Post
I think they do send outside Poland. I actually think not just Poland but probably Europe as well.
I tried to buy it but they send me an email to ask me an address in Poland
 

The Following User Says Thank You to carmenluci For This Useful Post:
Posts: 11 | Thanked: 17 times | Joined on Sep 2017 @ UK- Teddington
#176
Originally Posted by carmenluci View Post
I tried to buy it but they send me an email to ask me an address in Poland
Did you get a solution? Well if not, someone on the comment section seems to be ready to help...my faith in Humanity has been restored. Send him a message mate!
 

The Following 3 Users Say Thank You to sally_sally For This Useful Post:
Posts: 84 | Thanked: 106 times | Joined on Feb 2014 @ Spain
#177
Originally Posted by sally_sally View Post
Did you get a solution? Well if not, someone on the comment section seems to be ready to help...my faith in Humanity has been restored. Send him a message mate!
Yes, I've already done, thank you for your interest!!
 

The Following User Says Thank You to carmenluci For This Useful Post:
Reply

Tags
battery, jolla, jolla phone

Thread Tools

 
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 14:12.