Notices


Reply
Thread Tools
Schturman's Avatar
Posts: 5,312 | Thanked: 4,073 times | Joined on Jan 2010 @ Israel
#1
In the last few days I used camera a lot and sometimes the viewfinder became black.
Already tried :
killall jolla-camera
systemctl-user restart booster-silica-qt5.service
restart of lipstik.service

Nothing helps to restore camera to work again except reboot
Anybody know which process we can restart to get camera back without reboot ?
Thanks
 
Posts: 84 | Thanked: 79 times | Joined on Dec 2013
#2
I don't have any solution, but I've encountered the same problem. Do you know if there's together-item for this bug?
 
MSameer's Avatar
Posts: 596 | Thanked: 1,731 times | Joined on Feb 2008 @ Helsinki
#3
try killing mm-qcamera-daemon

it might or might not work. Please report it on together too
__________________
We need a coffee machine that doesn't ask for coffee beans every 10 hours
 

The Following User Says Thank You to MSameer For This Useful Post:
Schturman's Avatar
Posts: 5,312 | Thanked: 4,073 times | Joined on Jan 2010 @ Israel
#4
Originally Posted by evk View Post
I don't have any solution, but I've encountered the same problem. Do you know if there's together-item for this bug?
I not reported on together..
 
Schturman's Avatar
Posts: 5,312 | Thanked: 4,073 times | Joined on Jan 2010 @ Israel
#5
Originally Posted by MSameer View Post
try killing mm-qcamera-daemon

it might or might not work. Please report it on together too
thanks, will try in the next time when it will happens.
 
Posts: 1,351 | Thanked: 6,159 times | Joined on Apr 2010 @ Czech Republic
#6
I'll just add I also had this happen in the last few days.
Will try the workaround next time it shows up and report back.
__________________
modRana: a flexible GPS navigation system
Mieru: a flexible manga and comic book reader

Thanks to everyone who voted for modRana & Mieru in the Maemo.org coding competition !
 
Schturman's Avatar
Posts: 5,312 | Thanked: 4,073 times | Joined on Jan 2010 @ Israel
#7
ok, it happened again. and killall mm-qcamera-daemon not helped...
if you run: find / -name "*camera*"
in the long list you can see this servise: /usr/share/dbus-1/services/com.jolla.camera.service
I wanted to try to restart it, but dont know how..
 
MSameer's Avatar
Posts: 596 | Thanked: 1,731 times | Joined on Feb 2008 @ Helsinki
#8
Code:
devel-su
killall -KILL mm-qcamera-daemon
__________________
We need a coffee machine that doesn't ask for coffee beans every 10 hours
 

The Following User Says Thank You to MSameer For This Useful Post:
Schturman's Avatar
Posts: 5,312 | Thanked: 4,073 times | Joined on Jan 2010 @ Israel
#9
 
Schturman's Avatar
Posts: 5,312 | Thanked: 4,073 times | Joined on Jan 2010 @ Israel
#10
Yesterday it happened to me again...
And I remembered to try this command:
Code:
killall -KILL mm-qcamera-daemon
But no results like before.... Also tried different services restart (lipstick etc..), but also without result
Only reboot helps in that situation....
What strange, that the camera continued working on android app, for example whatsapp...
 
Reply

Thread Tools

 
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 05:06.