Notices


Reply
Thread Tools
Posts: 6 | Thanked: 2 times | Joined on Jan 2013
#31
Hello

My camera stooped working I think after installed blessN900. Need more searching, but last time helped full re flashing.
(Custom power kernel; Live focus; bless - volya...)
Bless installed from fast application installer. I state that because after starting deinstallation process f.app.installer found much more unused applications for deinstallation than it were installed with bless.
I think Bless app should be examined more closely and how it works with other cam apps.

ps.
- It helped me: apt-get remove fcam-drivers
(wtf without installing drivers back) Camera started working.
- When switching in video mode from one to other resolution have some strange artefact's. Part of screen weren't drawn but after taped on screen missed parts are drawn.
- took vide 16:9 dmesg shows:
[ 355.404998] cam_shutter (GPIO 110) is now open
[ 366.639282] cam_focus (GPIO 68) is now active
[ 367.068908] cam_focus (GPIO 68) is now inactive
[ 367.342437] cam_focus (GPIO 68) is now active
[ 367.404937] cam_launch (GPIO 69) is now active
[ 367.904815] cam_launch (GPIO 69) is now inactive
[ 367.990753] cam_focus (GPIO 68) is now inactive
[ 368.920532] cam_focus (GPIO 68) is now active
[ 369.076690] cam_launch (GPIO 69) is now active
[ 369.522003] cam_launch (GPIO 69) is now inactive
[ 369.701660] cam_focus (GPIO 68) is now inactive
[ 372.787658] cam_focus (GPIO 68) is now active
[ 372.975128] cam_launch (GPIO 69) is now active
[ 373.264129] cam_launch (GPIO 69) is now inactive
[ 373.303192] cam_focus (GPIO 68) is now inactive
[ 375.831420] procwrap_detach: deprecated dspbridge ioctl
[ 390.504821] procwrap_detach: deprecated dspbridge ioctl
[ 392.406311] procwrap_detach: deprecated dspbridge ioctl
[ 402.662689] cam_shutter (GPIO 110) is now closed
Not really understood why output is like that after taking only one video (open lens; took video; close lens)

Last edited by Cyberik; 2014-06-06 at 23:50.
 
peterleinchen's Avatar
Posts: 3,303 | Thanked: 6,143 times | Joined on Aug 2010 @ Ruhrgebiet, Germany
#32
This prob is well known and often described.
Install fcam-drivers from devel repo (enable extras-devel and apt-get install --reinstall fcam-drivers).

About FAM and its autoremove option: you should disable that.
Please read also here.
__________________
SIM-Switcher, automated SIM switching with a Double (Dual) SIM adapter
--
Thank you all for voting me into the Community Council 2014-2016!

Please consider your membership / supporting Maemo e.V. and help to spread this by following/copying this link to your TMO signature:
[MC eV] Maemo Community eV membership application, http://talk.maemo.org/showthread.php?t=94257

editsignature, http://talk.maemo.org/profile.php?do=editsignature
 

The Following 5 Users Say Thank You to peterleinchen For This Useful Post:
Reply

Thread Tools

 
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 05:54.