Notices


Reply
Thread Tools
Posts: 27 | Thanked: 37 times | Joined on Jan 2012
#1
Among the many apps I've tried out since getting my N9, chro.mono and numpty refuse to display fullscreen. The status bar shows up within a second of opening, along with a grey bar that obscures the bottom of the screen (and affects usability).

The N9 is running in Open Mode with Ubi Boot, but hasn't had any other OSes installed.

Can anyone advise me on how to debug or solve this issue?
Attached Images
  
 

The Following 2 Users Say Thank You to kazzie For This Useful Post:
peterleinchen's Avatar
Posts: 3,197 | Thanked: 5,777 times | Joined on Aug 2010 @ Ruhrgebiet, Germany
#2
Both run fine on mine. (also open mode and ubiboot)

Any tweaks like SystemUI (coderus) or anything from QTweak?
__________________
SIM-Switcher, automated SIM switching with a Double (Dual) SIM adapter
--
Thank you all for voting me into the Community Council 2014-2016!

Please consider your membership / supporting Maemo e.V. and help to spread this by following/copying this link to your TMO signature:
[MC eV] Maemo Community eV membership application, http://talk.maemo.org/showthread.php?t=94257

editsignature, http://talk.maemo.org/profile.php?do=editsignature
 
Posts: 40 | Thanked: 25 times | Joined on Dec 2013 @ Austria
#3
Same problem here with "Numpty Physics" on my N9. A part of the screen is always missing.
I'm just using Coderus Aegis hack and the emoji fix from THP, nothing else . After a few reinstall attempts i gave up.
 
Posts: 27 | Thanked: 37 times | Joined on Jan 2012
#4
Coderus' system-ui isn't installed. I have installed status menu extensions via N9QTweak, but this problem manifested itself before then. Other N9QTweaks applied include root filebox, hiding app icons, and some browser ua mods.
 
OVK's Avatar
Posts: 535 | Thanked: 883 times | Joined on May 2008 @ Finland
#5
I have the same problem with chro.mono. I don't have open mode or any tweaks from N9Quiktweak. I have "rotate desktop" tweak from Nokia Store which might be related.
__________________
Hattivattein lauma sankka suur!
 
Posts: 2 | Thanked: 3 times | Joined on Feb 2017
#6
I also have had the same problem.

You could use
Code:
wmctrl -r :ACTIVE: -b add,fullscreen
And here is modified line in /usr/share/applications/numptyphysics.desktop

Code:
Exec=sh -c "invoker --single-instance --type=e /opt/numptyphysics/bin/numptyphysics & sleep 1; wmctrl -r :ACTIVE: -b add,fullscreen"
 

The Following 3 Users Say Thank You to Ilya For This Useful Post:
Posts: 27 | Thanked: 37 times | Joined on Jan 2012
#7
Having installed wmctrl (apt-get install wmctrl), I can get Numpty Physics to display fullscreen in the y-axis, but I have to specify the window by name 'Numpty Physics' rather than ':ACTIVE:'. There's an empty black band on the right hand side of the screen, but the game is now playable. Just as well I never got around to uninstalling it.

Thanks!
 
Reply

Thread Tools

 
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 07:56.