Notices


Reply
Thread Tools
Posts: 54 | Thanked: 47 times | Joined on Dec 2012
#671
Hey, I need some help with QML

I installed the last version (5283), following the #511 post instructions and the configuration files from the navit-install.txt script.

Works with the internal gui, but when I set the qt gui it fails with:

Code:
/home/user# cat log.txt 
graphics_qt_qpainter:graphics_priv* graphics_qt_qpainter_new(navit*, graphics_methods*, attr**, callback_list*):enter
graphics_qt_qpainter:graphics_priv* graphics_qt_qpainter_new(navit*, graphics_methods*, attr**, callback_list*):return
navit:plugin_load:can't load '/opt/navit/lib/navit/osd/libosd_core.so', already loaded
navit:vehicle_ref:refcount 2
navit:vehicle_unref:refcount 1
navit:xinclude:Unable to include /opt/navit/share/navit/maps/*.xml
gui_qml:int gui_qml_set_graphics(gui_priv*, graphics*):
FATAL: Environment variable NAVIT_XID not set.
       Please set NAVIT_XID to the window ID of the window to embed into.
I edited the navit.xml, just disabled the internal gui, and added
Code:
<gui type="qml" enabled="yes" source="/opt/navit/share/navit/skins" icon_src="/opt/navit/share/navit/xpm/" />
How do I fix it?Am I the only one with this?
 
Posts: 445 | Thanked: 367 times | Joined on Nov 2010 @ Italy
#672
to use qml:

i modified two lines of navit.xml like this:
<graphics type="qt_qpainter"/> instead of <graphics type="gtk_drawing_area"/>

<gui type="qml" enabled="yes" source="/opt/navit/share/navit/skins" icon_src="/opt/navit/share/navit/xpm/">

like this is working, for me, but not so smooth as i expected...let me know your impressions
 
Posts: 54 | Thanked: 47 times | Joined on Dec 2012
#673
no luck... same error...
I did also try to edit the /etc/navit/navit.xml.

Maybe I have some dependencies missing.
 
Posts: 197 | Thanked: 91 times | Joined on Dec 2010
#674
Originally Posted by xvan View Post
Hey, I need some help with QML

I installed the last version (5283), following the #511 post instructions and the configuration files from the navit-install.txt script.

Works with the internal gui, but when I set the qt gui it fails with:

Code:
/home/user# cat log.txt 
graphics_qt_qpainter:graphics_priv* graphics_qt_qpainter_new(navit*, graphics_methods*, attr**, callback_list*):enter
graphics_qt_qpainter:graphics_priv* graphics_qt_qpainter_new(navit*, graphics_methods*, attr**, callback_list*):return
navit:plugin_load:can't load '/opt/navit/lib/navit/osd/libosd_core.so', already loaded
navit:vehicle_ref:refcount 2
navit:vehicle_unref:refcount 1
navit:xinclude:Unable to include /opt/navit/share/navit/maps/*.xml
gui_qml:int gui_qml_set_graphics(gui_priv*, graphics*):
FATAL: Environment variable NAVIT_XID not set.
       Please set NAVIT_XID to the window ID of the window to embed into.
I edited the navit.xml, just disabled the internal gui, and added
Code:
<gui type="qml" enabled="yes" source="/opt/navit/share/navit/skins" icon_src="/opt/navit/share/navit/xpm/" />
How do I fix it?Am I the only one with this?
I think I asked similar question some time ago and the answer was that Qt ui does not work. But I might be mistaken.
 
Posts: 445 | Thanked: 367 times | Joined on Nov 2010 @ Italy
#675
Originally Posted by xvan View Post
no luck... same error...
I did also try to edit the /etc/navit/navit.xml.

Maybe I have some dependencies missing.
have you installed the packages navit-gui-qml and navit-graphics-qt-qpainter from bokomoko repo?
 
Posts: 101 | Thanked: 150 times | Joined on Oct 2007 @ Stuttgart, Germany
#676
I just uploaded a new build to bokomoko.de

Includes fixes for #1046, #1086 and its duplicate #1088

There are quite some changes in the xml config file, shipped with navit:


------------------------------------------------------------------------
r5328 | martin-s | 2012-12-25 18:26:18 +0100 (Di, 25. Dez 2012) | 1 Zeile

Fix:gui_internal:Moved vehicle config to xml
------------------------------------------------------------------------
r5324 | martin-s | 2012-12-25 15:28:18 +0100 (Di, 25. Dez 2012) | 1 Zeile

Add:XML:Made maps page scripted
------------------------------------------------------------------------
r5319 | martin-s | 2012-12-25 11:45:17 +0100 (Di, 25. Dez 2012) | 1 Zeile

Add:XML:Scripted layout setting page
------------------------------------------------------------------------
r5315 | martin-s | 2012-12-23 22:15:53 +0100 (So, 23. Dez 2012) | 1 Zeile

Add:gui_internal:More functionality for vehicle config page
------------------------------------------------------------------------
r5314 | martin-s | 2012-12-23 21:44:25 +0100 (So, 23. Dez 2012) | 1 Zeile

Add:gui_internal:New config pages for vehicle
------------------------------------------------------------------------
r5308 | martin-s | 2012-12-22 23:04:40 +0100 (Sa, 22. Dez 2012) | 1 Zeile

Add:XML:Include (still disabled) map config page
------------------------------------------------------------------------
r5304 | martin-s | 2012-12-22 20:05:03 +0100 (Sa, 22. Dez 2012) | 1 Zeile

Fix:gui_internal:Improved new layout page
------------------------------------------------------------------------
r5294 | martin-s | 2012-12-15 23:44:29 +0100 (Sa, 15. Dez 2012) | 1 Zeile

Fix:xml:Use new hot point functionality for better placing of destination flag
------------------------------------------------------------------------
r5287 | martin-s | 2012-12-13 12:37:23 +0100 (Do, 13. Dez 2012) | 1 Zeile

Add:XPM:Add icon for atm (currently same as bank)
 

The Following 6 Users Say Thank You to rdorsch For This Useful Post:
Posts: 445 | Thanked: 367 times | Joined on Nov 2010 @ Italy
#677
thanks for the update and for the info
 
tanago's Avatar
Posts: 215 | Thanked: 448 times | Joined on Aug 2012 @ Burgas, Bulgaria
#678
Can the version in the repo load Garmin maps?
 
Posts: 445 | Thanked: 367 times | Joined on Nov 2010 @ Italy
#679
Originally Posted by tanago View Post
Can the version in the repo load Garmin maps?
probably yes because there is a mapset template for garmin maps in navit.xml

<map type="garmin" enabled="yes" data="/path/to/img" debug="4"/>

but never tried as i use openstreetmap
 
Posts: 101 | Thanked: 150 times | Joined on Oct 2007 @ Stuttgart, Germany
#680
Originally Posted by tanago View Post
Can the version in the repo load Garmin maps?
No, it is compile with

# Disable garmin
DEB_CONFIGURE_EXTRA_FLAGS += --disable-garmin

Rainer
 

The Following User Says Thank You to rdorsch For This Useful Post:
Reply

Tags
navigation, navit, nokia n900, openstreetmap

Thread Tools

 
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 20:39.