Notices


Reply
Thread Tools
dos1's Avatar
Posts: 256 | Thanked: 2,042 times | Joined on Sep 2010 @ Poznań, Poland
#21
Originally Posted by l_bratch View Post
I've been wondering about email address changing too. I've been using an old email address for all Neo900 project correspondence (from original GDC payment through to neo900.org) in case changing it breaks everything. But I'd really like to change it!
The voucher you got is not bound to particular e-mail address, so you're free to register in the shop using any other e-mail, user data or invoice/shipping addresses; and from now on we will only use this new data.

The voucher code is the only connection between old donation and new shop account. Feel free to change your e-mail when registering in the shop
__________________
Sebastian Krzyszkowiak - http://dosowisko.net/
Long term Openmoko supporter. Owner of two Neo Freerunners and two N900s (without USB).
Future owner of the Neo900
 

The Following 7 Users Say Thank You to dos1 For This Useful Post:
Posts: 1 | Thanked: 8 times | Joined on May 2015
#22
Registering in the shop went smoothly until I tried to follow the activation link. Then I got an error message about an invalid email address format. That seemed quite bizarre at first, as the shop had just successfully sent me an email. Then I noticed that a part of the activation link looked similar to an email address, but it wasn't my address. And yet some parts of it were eerily familiar.

It turned out that it was the email address I had given to the shop, only it had been obfuscated with rot-13. That address contained a plus sign, and the plus sign was not percent-encoded in the activation link, and unencoded plus signs have special meanings in some places in a URI. Replacing the plus with "%2B" produced a working activation URI.

So the shop software should be fixed to encode its URIs correctly, but until then, if anyone else has the same problem, try this trick.

That obfuscation seems entirely pointless by the way. Not only is rot-13 worthless, but the un-obfuscated address is included in the email anyway.
 

The Following 8 Users Say Thank You to Rombobjörn For This Useful Post:
joerg_rw's Avatar
Posts: 2,184 | Thanked: 12,253 times | Joined on Mar 2010 @ SOL 3
#23
Originally Posted by Rombobjörn View Post
Registering in the shop went smoothly until I tried to follow the activation link. Then I got an error message about an invalid email address format. That seemed quite bizarre at first, as the shop had just successfully sent me an email. Then I noticed that a part of the activation link looked similar to an email address, but it wasn't my address. And yet some parts of it were eerily familiar.

It turned out that it was the email address I had given to the shop, only it had been obfuscated with rot-13. That address contained a plus sign, and the plus sign was not percent-encoded in the activation link, and unencoded plus signs have special meanings in some places in a URI. Replacing the plus with "%2B" produced a working activation URI.

So the shop software should be fixed to encode its URIs correctly, but until then, if anyone else has the same problem, try this trick.

That obfuscation seems entirely pointless by the way. Not only is rot-13 worthless, but the un-obfuscated address is included in the email anyway.
Many thanks!
alas the module is a "commercial product" and that algo is not invented here. I dunno what we'll do to fix it. Obviously we need to do something about it.

cheers
jOERG
 

The Following 6 Users Say Thank You to joerg_rw For This Useful Post:
Posts: 1,855 | Thanked: 2,811 times | Joined on Jun 2010 @ N900: Battery low. N950: torx 4 re-used once and fine; SIM port torn apart
#24
That's the joy... Does this module have open source code, or does it require submitting the bug to developer of the module?

Thank you,
Best wishes.
 

The Following 4 Users Say Thank You to Wikiwide For This Useful Post:
endsormeans's Avatar
Posts: 1,892 | Thanked: 4,295 times | Joined on Feb 2013 @ Supa Natural Vancouver Island
#25
Speaking on the topic..
I too had difficulties with my firefox browser ..it didn't like the shop..
tried a few times..figured it was my settings..
rooted through them but couldn't find anything concrete to pin it to.
I wasn't about to spend all day figuring out the "why"...
I simply resorted to gurgle chrome to get the job done..
No prob with chrome browser.

edit: actually come to think of it that isn't a very clear answer..."it didn't like the shop"..hehe..
I had no prob with email's from the neoteam / neo ug with firefox...
Initially the 1st went into my junk folder until I set the browser to regard neoteam / neo ug email as ok. everything was fine since..
nor was navigating to the neo shop with firefox a problem.
My problem came inside the shop..
Firefox wouldn't open some pages.
__________________
Lurker since 2007, Member since 2013, Certifiable since 1972
Owner of : 1-n770 (in retirement),
3-n800's,
3-n810's,
5-n900's
-3 flawless
-1 loose usb (i don't muck with it & stress it , considering selling it, another can fix the loose usb)
-1 no telephony (perfect for permanent set-up as mini-pc with one of my monitors)
half a neo900 pre- "bought"....due for production any day now.


PIMP MY N8X0
Everything you need tightly explained in layman's terms ..in an easy to understand format.. and a video walkthrough to boot.
http://talk.maemo.org/showthread.php?t=94294
THE LOST GRONMAYER CATALOGS
http://talk.maemo.org/showthread.php...ight=gronmayer
N8X0 VIDEO ENCODING THE EASY WAY
http://talk.maemo.org/showthread.php...ght=mediacoder
242gb ON N800
http://talk.maemo.org/showthread.php?t=90634

THE PAIN-FREE MAEMO DEVELOPMENT LIVE DISTRO-ISO FOR THE NOOB TO THE PRO
http://talk.maemo.org/showthread.php?t=95567

AFFORDABLE MASS PRODUCTION FOR MAEMO PARTS
http://talk.maemo.org/showthread.php?t=93325

Last edited by endsormeans; 2015-05-20 at 05:31.
 

The Following 3 Users Say Thank You to endsormeans For This Useful Post:
Posts: 53 | Thanked: 130 times | Joined on Jan 2014
#26
From my experience with email authentication, the link is inside the mail html code, not in <a href> it supposed to be, but it got some garbage in between the variables. You can confirm your mail, if you take the sent link and restore it to the syntax shown in joerg_rw posted tutorial
 

The Following User Says Thank You to DDark For This Useful Post:
joerg_rw's Avatar
Posts: 2,184 | Thanked: 12,253 times | Joined on Mar 2010 @ SOL 3
#27
Originally Posted by Wikiwide View Post
That's the joy... Does this module have open source code, or does it require submitting the bug to developer of the module?

Thank you,
Best wishes.
It's PHP and tpl, the the source is "open" but not free.
stuff/joerg/tmp/presta/mackstorescustomerreg/read%20me%20first%20(disclaimer).txt says:
The author is hereby granted permission, to the user of these modules, themes or modifications to use freely in association with Prestashop. The users are free to use/edit/modify these modules in anyway he/she see fit. However, the users are NOT allowed to redistribute, provide download link, or display download link of these modules, themes, or modifications to his/her blog, Forum, or website of any kind in anyway or send out modules, themes, or modifications to the third party by email or resell or redistribute these modules, themes, or modifications to exchange any intangible, tangible or monetary value with its original format.
[edit] I hope for dos1 fixing it by inserting a code line to escape illegal chars from URL or somesuch

Last edited by joerg_rw; 2015-05-20 at 15:52.
 

The Following 3 Users Say Thank You to joerg_rw For This Useful Post:
joerg_rw's Avatar
Posts: 2,184 | Thanked: 12,253 times | Joined on Mar 2010 @ SOL 3
#28
Originally Posted by endsormeans View Post
My problem came inside the shop..
Firefox wouldn't open some pages.
Please provide the URLs so we can fix it. Thanks.
/j
 

The Following User Says Thank You to joerg_rw For This Useful Post:
endsormeans's Avatar
Posts: 1,892 | Thanked: 4,295 times | Joined on Feb 2013 @ Supa Natural Vancouver Island
#29
Well that is weird..
I just tried to duplicate the situation with firefox and the shop site...
and If I go directly into the shop it's no problem now..

(Now the big prob I did find the 1st time around... and I haven't duplicated it since (it would mean ordering a second board ...which I really would love to do ) was the last steps in the ordering process..firefox didn't want to show the last steps in ordering..hence I ended up having to use chrome.)

The https://my.neo900.org/ http://neo900.org/pre-orders-and-vouchers links in the emails works fine..

But now ..If I use the other links provided in the emails
"order history" https://{history_url}/
"my account" https://{my_account_url}/
"guest tracking" https://{guest_tracking_url}/?id_order={order_name}
show up thus..
they aren't working properly. At least in my firefox anyway.

Anyway ..can't expect total seamless compatibility with every browser on the planet..
didn't confuse me or put me out in any way ..
I figured if I couldn't accomplish it in firefox another browser suffice.
I'm just happy to have been able to order.
__________________
Lurker since 2007, Member since 2013, Certifiable since 1972
Owner of : 1-n770 (in retirement),
3-n800's,
3-n810's,
5-n900's
-3 flawless
-1 loose usb (i don't muck with it & stress it , considering selling it, another can fix the loose usb)
-1 no telephony (perfect for permanent set-up as mini-pc with one of my monitors)
half a neo900 pre- "bought"....due for production any day now.


PIMP MY N8X0
Everything you need tightly explained in layman's terms ..in an easy to understand format.. and a video walkthrough to boot.
http://talk.maemo.org/showthread.php?t=94294
THE LOST GRONMAYER CATALOGS
http://talk.maemo.org/showthread.php...ight=gronmayer
N8X0 VIDEO ENCODING THE EASY WAY
http://talk.maemo.org/showthread.php...ght=mediacoder
242gb ON N800
http://talk.maemo.org/showthread.php?t=90634

THE PAIN-FREE MAEMO DEVELOPMENT LIVE DISTRO-ISO FOR THE NOOB TO THE PRO
http://talk.maemo.org/showthread.php?t=95567

AFFORDABLE MASS PRODUCTION FOR MAEMO PARTS
http://talk.maemo.org/showthread.php?t=93325

Last edited by endsormeans; 2015-05-20 at 16:24.
 

The Following 4 Users Say Thank You to endsormeans For This Useful Post:
joerg_rw's Avatar
Posts: 2,184 | Thanked: 12,253 times | Joined on Mar 2010 @ SOL 3
#30
Originally Posted by endsormeans View Post
But now ..If I use the other links provided in the emails
"order history" "my account" "guest tracking"
they aren't working properly. At least in my firefox anyway.
the first 2 need log-in to work, which your browser might not do automatically. The third one is bogus and shouldn't be there to start with - I'll check if I can kick it out of the email template [edit] think I already did.
Thanks!
/j
 

The Following 3 Users Say Thank You to joerg_rw For This Useful Post:
Reply

Tags
neo900, webshop

Thread Tools

 
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 12:43.