Notices


Reply
Thread Tools
Posts: 2,136 | Thanked: 8,353 times | Joined on May 2010
#11
Originally Posted by AapoRantalainen View Post
Always with the same cable and with the same computer.
Cold flashing is implemented differentely and implication normal flashing working --> then cold will work too is not truth.

Originally Posted by AapoRantalainen View Post
Then I (intentionally) flashed modified xloader (signed part). N900 instantly went black. After shutdown with battery removal it feels bricked. It can't be powered on. It will not show any more in kernel logs.
That is expected. Bootloader cannot be booted.

I'm just waiting for output from 0xFFFF when N900 is connected to usb 2.0 host (without hub, etc).
 

The Following 2 Users Say Thank You to pali For This Useful Post:
Posts: 828 | Thanked: 3,326 times | Joined on Mar 2009
#12
Originally Posted by pali View Post
I'm just waiting for output from 0xFFFF when N900 is connected to usb 2.0 host (without hub, etc).
It gives nothing (full battery):
Code:
root@aapo:/0xFFFF/src# time ./0xFFFF -I 
0xFFFF v0.6.1  // Open Free Fiasco Firmware Flasher

Not a local device

Waiting for USB device...
I waited 65 minutes in this state.

----------------------------------
My working device gives (took couple of seconds)
Code:
0xFFFF v0.6.1  // Open Free Fiasco Firmware Flasher

Not a local device

Waiting for USB device...  
Found USB device: RX-51 (0x421:0x106) in Cold flashing mode
USB device product string: Nokia USB ROM
USB device serial number string: (not detected)
Detected USB device: (not detected)   

Waiting for ASIC ID...
Detected OMAP3430 chip
Device: (not detected)
HW revision: (not detected)
NOLO version: (not detected)
Kernel version: (not detected)
Initfs version: (not detected)
Software release version: (not detected)
Content eMMC version: (not detected)
Root device: (not detected)
USB host mode: (not detected)
R&D mode: (not detected)
Sending OMAP memory boot message...

Waiting for USB device...  
Found USB device: SU-18/RX-44/RX-48/RX-51 (0x421:0x105) in NOLO mode
USB device product string: Nokia N900 (Update mode)
USB device serial number string: MUM218786
Detected USB device: RX-51            

Initializing NOLO...
Device: RX-51
HW revision: 2101
NOLO version: 1.4.14
Kernel version: 2.6.28-20103103+0m5
Initfs version: (not detected)
Software release version: RX-51_2009SE_21.2011.38-1_PR_MR0
Content eMMC version: RX-51_2009SE_1.2009.40-3.SCANDINAVIA
Root device: flash
USB host mode: disabled
R&D mode: disabled
 

The Following User Says Thank You to AapoRantalainen For This Useful Post:
Posts: 2,136 | Thanked: 8,353 times | Joined on May 2010
#13
Hm... this looks like broken/non-working usb :-(

You can try: remove battery, start 0xFFFF, connect usb cable, insert battery

Also can you try using another motherboard/computer for flashing?
 

The Following 3 Users Say Thank You to pali For This Useful Post:
Posts: 3,020 | Thanked: 12,529 times | Joined on Mar 2010 @ Sofia,Bulgaria
#14
Originally Posted by pali View Post
Hm... this looks like broken/non-working usb :-(

You can try: remove battery, start 0xFFFF, connect usb cable, insert battery

Also can you try using another motherboard/computer for flashing?
Keep in mind there is only ~200ms period cold-flasing can be done, so it might take a couple of tries
__________________
Never fear. I is here.

720p video support on N900,SmartReflex on N900,Keyboard and mouse support on N900
Nothing is impossible - Stable thumb2 on n900

Community SSU developer
kernel-power developer and maintainer

 

The Following 3 Users Say Thank You to freemangordon For This Useful Post:
Posts: 828 | Thanked: 3,326 times | Joined on Mar 2009
#15
Originally Posted by freemangordon View Post
Keep in mind there is only ~200ms period cold-flasing can be done, so it might take a couple of tries
But I should see something in kernel's log even flasher was too slow. I don't get single line.

I would say this is broken usb, but it happens when flashing modified xloader.
 
Posts: 62 | Thanked: 201 times | Joined on May 2014
#16
Any news on this?
Cause it may stop people from trying to hack xloader.
Which i like to see cause gpio and spi on sdcard pins would be nice.
I have a n900 with missing (omap 1808 (ARM926EJ-S)).
it boots but the only booting option is debian900 which fails to bring up wifi and i have to repair the keyboard first to able to login.

But 0xFFFF doestnt see this device either, even it is booting fine..
usb networking seems to stop working.
Is usb dependend on broadband? (Maybe aapos fix hit broadbands firmware)
Is 0xfff distro dependend?
if there is interest i can solder a serial (+ levelshifter) to the debug serial pins on n900.
Not booting is fine but bricked is kind of hard.
 

The Following User Says Thank You to pythoneye2 For This Useful Post:
Wasmachinemann-NL's Avatar
Posts: 139 | Thanked: 111 times | Joined on Aug 2011 @ Netherlands
#17
Have you tried the things ITT? http://talk.maemo.org/showthread.php?t=94802
 
Posts: 828 | Thanked: 3,326 times | Joined on Mar 2009
#18
Originally Posted by pythoneye2 View Post
Any news on this?
Not yet. I have discussed about opportunity to reflash with fbus/mbus, even I know nothing about them. I'm trying to revive this unit and proof it is fully working and no bad-usb. ...And then brick it again =)

At this moment I'm claiming messing with xloader will lead bricking.
(Maybe the point is formally valid xloader, but broken signing).

--
Meanwhile I have collected what we (=community) know about NOLO hacking.
 

The Following User Says Thank You to AapoRantalainen For This Useful Post:
Posts: 5 | Thanked: 3 times | Joined on Jun 2017 @ France
#19
Originally Posted by explit View Post
Flashing with F-Bus/Mbus Cable (Contacts under the battery) and UFS/HWK Flasher-Box should go.
I can do it, but i'm in Berlin/Germany

Or try to find xxxed Nokia Phoenix Service Software.
This has especially an option "Dead USB Flashing"
Hi,

I created a new topic, but apparently it didn't get published yet. I'm gonna copy-paste what I wanted to ask:

I recently acquired a N900. I tried to install Debian directly on the internal memory (I don't have an SD card) following this tutorial -> n900.elektranox.org/installation.html. But now, the phone no more boot up, nor appear via dmesg when connecting it via USB.
I've been reading that topic, and after trying many solutions on my computer, I think that's the best solution I have in order to revive my N900.
If there is someone like explit, who can help me by flashing it with F-Bus/Mbus Cable (Contacts under the battery) and UFS/HWK Flasher-Box, living in France, that would be awesome. If not, I could travel to Berlin to solve that issue.
 

The Following User Says Thank You to yanyan For This Useful Post:
Posts: 5 | Thanked: 3 times | Joined on Jun 2017 @ France
#20
Originally Posted by explit View Post
Flashing with F-Bus/Mbus Cable (Contacts under the battery) and UFS/HWK Flasher-Box should go.
I can do it, but i'm in Berlin/Germany

Or try to find xxxed Nokia Phoenix Service Software.
This has especially an option "Dead USB Flashing"
Hi,
I'd like to flash my N900 with F-Bus/Mbus Cable and UFS/HWK Flasher-Box. I created a topic speaking about my issue, and I'd like to know if it's possible to reach you at Berlin or if you know someone who can do the flashing in France. Thank you.
 
Reply

Thread Tools

 
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 01:28.