Notices


Reply
Thread Tools
Posts: 1,671 | Thanked: 1,640 times | Joined on Dec 2010
#1
do these important counter measures before next update:

2017-10-03 IF YOU TAKE IN DROID-CONFIGS NEWER THAN v0.1.1 YOUR SONY WILL GET STUCK IN BOOTLOOP. Countermeasures (either inside a still working Sailfish OS, or via recovery chroot if you got less lucky):
devel-su
mkdir ~/oem
mount /dev/disk/by-partlabel/oem ~/oem
rm -rf ~/oem/*
cp -ar /system/vendor/* ~/oem
umount ~/oem
rmdir ~/oem
also always read this to keep up to date

https://public.etherpad-mozilla.org/p/hot-hadk

Hello I just built whatever the hadk gave us,thanks to sledges, abranson and mal for all the hard work theyve put in, am sure theres many more that worked on this but I don't know them but thanks to them too

I also added the other terminal app that doesnt lag but now theres two :P

download:

http://images.devaamo.fi/sfe/suzu/

https://github.com/EpicAOSP/make_ext...in/make_ext4fs

https://developer.sonymobile.com/dow...w-6-0-1-loire/

instructions:

http://sailfishmods.de/2017/10/howto...-installieren/

happy flashings, major disclaimers if it breaks :P

for dual sim

Originally Posted by lantern View Post
Ok, thanks to mal from #sailfish-porters we now have fully working dual-sim F5122

add these 3 lines to /default.prop


and these lines to the end of /etc/ofono/ril_subscription.conf


and install jolla-settings-networking-multisim

Code:
nemo@Sailfish ~]$ df -h
Filesystem            Size  Used Avail Use% Mounted on
rootfs                2.4G  1.1G  1.3G  46% /
/dev/sailfish/root    2.4G  1.1G  1.3G  46% /
/dev/sailfish/home     47G   25M   47G   1% /home
devtmpfs              1.3G   72K  1.3G   1% /dev
tmpfs                 1.4G  244K  1.4G   1% /dev/shm
tmpfs                 1.4G  9.4M  1.4G   1% /run
tmpfs                 1.4G     0  1.4G   0% /sys/fs/cgroup
tmpfs                 1.4G  4.0K  1.4G   1% /tmp
tmpfs                 1.4G     0  1.4G   0% /mnt
/dev/mmcblk0p13        12M  3.7M  7.8M  32% /dsp
/dev/mmcblk0p25        28M  204K   27M   1% /persist
/dev/mmcblk0p24       223M  167M   52M  77% /system/vendor
/dev/mmcblk0p3         84M   62M   23M  73% /firmware
/dev/mmcblk0p52       1.3G  488M  813M  38% /fimage
tmpfs                 280M  632K  280M   1% /run/user/100000
double tap to wake fix

Originally Posted by chris_bavaria View Post
I use the community port. But double tap is with mce-tools not working too.
I solved it with:
Code:
mcetool -i disabled
mcetool -z always

Last edited by m4r0v3r; 2017-10-04 at 08:39.
 

The Following 39 Users Say Thank You to m4r0v3r For This Useful Post:
BluesLee's Avatar
Posts: 342 | Thanked: 880 times | Joined on Jan 2010 @ Europe
#2
Reserved for test results, bugs, workarounds, updates ..

So far
  • Video playback on different websites do not work.
    --> Update: Fixed with multimedia packages (ssu ur; zypper ref; zypper up)
  • GPS doesn't work.
    --> Update: Works with latest build from terminal. Use custom in settings and activate Mozilla method for speedup.
  • Scrolling in gallery etc, is slow.
  • New terminal application does not survive rotation, text not readable.
  • Applications can't be installed locally with pkcon which has impact on mime types (filemanager ..)
  • Video recording doesn't work.
  • Superb camera? Maybe but but not on Sailfishos, not yet.
  • No updates in email application, no notifications.
    -> Update: Manual fix using below command after each reboot
    Code:
    systemctl --user restart msyncd
  • Great battery life, 100% since an hour after i removed the usb cable:-)
  • APN mobile settings dont survive reboot:
  • -> Fix by deprecated
    Code:
    devel-su
    systemctl stop ofono.service
    cd /var/lib
    mv ofono ofono.backup
    mkdir ofono
    chown radio:radio ofono
    systemctl start ofono.service
  • SD Card does not automount
    -> Fix: "Bleeding edge sd-utils" from openrepos.net.

Last edited by BluesLee; 2017-10-01 at 18:55.
 

The Following 12 Users Say Thank You to BluesLee For This Useful Post:
Posts: 1,671 | Thanked: 1,640 times | Joined on Dec 2010
#3
tbh this is more of taster, after Jolla release their version probably won't need this one anymore.
 

The Following 4 Users Say Thank You to m4r0v3r For This Useful Post:
Posts: 359 | Thanked: 645 times | Joined on Aug 2014
#4
A bit of a pain when you use wrong flavour of Linux and it fails at the last stage "make_ext4s" leaving you with dead device and a return to Flashtool!
 

The Following 3 Users Say Thank You to aspergerguy For This Useful Post:
Posts: 1,671 | Thanked: 1,640 times | Joined on Dec 2010
#5
Originally Posted by aspergerguy View Post
A bit of a pain when you use wrong flavour of Linux and it fails at the last stage "make_ext4s" leaving you with dead device and a return to Flashtool!
god damn it, what flavor were you using?
 

The Following 3 Users Say Thank You to m4r0v3r For This Useful Post:
explit's Avatar
Posts: 542 | Thanked: 1,410 times | Joined on Apr 2010 @ Berlin / Germany
#6
Originally Posted by m4r0v3r View Post
Hello I just built whatever the hadk gave us,thanks to sledges, abranson and mal for all the hard work theyve put in, am sure theres many more that worked on this but I don't know them but thanks to them too

I also added the other terminal app that doesnt lag but now theres two :P

download:

http://images.devaamo.fi/sfe/suzu/

instructions:

download
https://github.com/EpicAOSP/make_ext...in/make_ext4fs
https://developer.sonymobile.com/dow...w-6-0-1-loire/

and place in same folder as flash.sh

run flash.sh and follow instructions, you need to also download this and place it in same folder

happy flashings, major disclaimers if it breaks :P

Thanks for the image!

I noticed it has both repos:
community-adaptation and community-adaptation-common
 

The Following 2 Users Say Thank You to explit For This Useful Post:
Posts: 359 | Thanked: 645 times | Joined on Aug 2014
#7
Originally Posted by m4r0v3r View Post
god damn it, what flavor were you using?
Ubuntu 16.04.3 LTS, should I be OK with Mint instead?
 

The Following 2 Users Say Thank You to aspergerguy For This Useful Post:
Posts: 1,671 | Thanked: 1,640 times | Joined on Dec 2010
#8
Originally Posted by aspergerguy View Post
Ubuntu 16.04.3 LTS, should I be OK with Mint instead?
am using xubuntu so it should work fine for you, can you send me a log please
 

The Following 4 Users Say Thank You to m4r0v3r For This Useful Post:
Posts: 1,671 | Thanked: 1,640 times | Joined on Dec 2010
#9
Originally Posted by explit View Post
Thanks for the image!

I noticed it has both repos:
community-adaptation and community-adaptation-common
yep one for community otas and the other one common components across all ports.
 

The Following 5 Users Say Thank You to m4r0v3r For This Useful Post:
Posts: 359 | Thanked: 645 times | Joined on Aug 2014
#10
Originally Posted by m4r0v3r View Post
am using xubuntu so it should work fine for you, can you send me a log please
Thanks, I'll have another look tomorrow as more likely an error upon my part!
 

The Following 3 Users Say Thank You to aspergerguy For This Useful Post:
Reply

Thread Tools

 
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 11:23.