Notices


Reply
Thread Tools
Posts: 7 | Thanked: 1 time | Joined on Jul 2007
#11
Currently 2SDs: internal 1gb, formatted by installtools to 3 partitions, and removable 16gb, whole 16gb fat32 partition;
pb starts with nice bar and scanning process (if i quickly remove the onscreen keyboard on start, otherwise says 'esc pressed' after scanning)
then I click OK on clone, see fast running text and the message I wrote in a window.
 
penguinbait's Avatar
Posts: 3,096 | Thanked: 1,493 times | Joined on Jan 2006 @ Michigan, USA
#12
Try running it as user from ssh, see if its still failing for you? It might be the onscreen keyboard of 800. I will try to test tomorrow
__________________
To all my Maemo friends. I will no longer be monitoring any of my threads here on a regular basis. I am no longer supporting anything I did under maemo at maemo.org. If you need some help with something you can reach me at tablethacker.com or www.facebook.com/penguinbait. I have disabled my PM's here, and removed myself from Council email and Community mailing list. There has been some fun times, see you around.

Last edited by penguinbait; 2008-12-21 at 06:46.
 
Posts: 111 | Thanked: 23 times | Joined on Sep 2008 @ Singapore
#13
Originally Posted by penguinbait View Post
I have my partitions booting off internal memory using a swap partition on external memory.
How do I do this? I already can boot from external memory with a swap partition created. How to use the swap partition when I boot from internal memory? thank you!

Edit: don't bother to answer. I found the answer (it seems that I can't delete this message?)

Last edited by pton; 2008-12-21 at 09:32. Reason: found answer.
 
Posts: 111 | Thanked: 23 times | Joined on Sep 2008 @ Singapore
#14
I'm using N800, diablo 43-7 version.
Installation: no problem.
Run pb: in window mode gives "Esc pressed" error, and back to prompt immediately. Runs fine in full screen mode.
Run Backup: I have both internal (8 gb with 3 partition) and external mmc (1gb). It only allow me to select mmcblk0 (1GB ext2 partition on internal card which contains my clone). I can't back up to internat fat partition or external card.
Run Bootmenu: My boot menu was wiped out after upgrading from 36-5 to 43-7. After run, reboot, and choose to boot up from internal card (it says mmc6), it fail to boot up (my internal card clone is still 36-5, cloned using install-tool). Do I have to re-clone? I would like to avoid re-cloning because I have installed different apps and configured differently from internal flash.
Run Swap: configured flash bootup to use swap partition on internal card. Reboot and seems ok.

Edit: After rebooting and re-running backup, it now always skip the 'select target' dialog, and displays an error dialog;You have selected to backup all data on /dev/mtdblock4 to Error: Expected at least 7 tokens for --radiolist, have 4 . ..."

Last edited by pton; 2008-12-21 at 14:27. Reason: More error on backup
 
Posts: 111 | Thanked: 23 times | Joined on Sep 2008 @ Singapore
#15
I hit into more problems. Now whenever I run "pb", I got the error "sh: 1670: unknown operand". clone won't work. I also got the following error when I run "fdisk -l":
Error: /dev/mtdblock0: unrecognized disk label
Error: /dev/mtdblock1: unrecognized disk label (repeat until /dev/mtdblock4).

Any advice how to fix this? Thank you!

Last edited by pton; 2008-12-21 at 14:28.
 
Posts: 367 | Thanked: 47 times | Joined on Nov 2008 @ Brooklyn, NY
#16
Its weird that I can't download this deb from my device. Instead of downloading, the browser opens the file and all I see is a bunch of gibberish. So I download on my pc and transfer to my device.
 
penguinbait's Avatar
Posts: 3,096 | Thanked: 1,493 times | Joined on Jan 2006 @ Michigan, USA
#17
Originally Posted by FRZ View Post
Its weird that I can't download this deb from my device. Instead of downloading, the browser opens the file and all I see is a bunch of gibberish. So I download on my pc and transfer to my device.
hold your stylus on the link, when the menu pops up, select save target as.
__________________
To all my Maemo friends. I will no longer be monitoring any of my threads here on a regular basis. I am no longer supporting anything I did under maemo at maemo.org. If you need some help with something you can reach me at tablethacker.com or www.facebook.com/penguinbait. I have disabled my PM's here, and removed myself from Council email and Community mailing list. There has been some fun times, see you around.
 
penguinbait's Avatar
Posts: 3,096 | Thanked: 1,493 times | Joined on Jan 2006 @ Michigan, USA
#18
If your having trouble on N800 can you try from ssh and see if there is a difference??

Also run: maemo-list-user-packages from xterm and let me know the output.
__________________
To all my Maemo friends. I will no longer be monitoring any of my threads here on a regular basis. I am no longer supporting anything I did under maemo at maemo.org. If you need some help with something you can reach me at tablethacker.com or www.facebook.com/penguinbait. I have disabled my PM's here, and removed myself from Council email and Community mailing list. There has been some fun times, see you around.
 
Posts: 367 | Thanked: 47 times | Joined on Nov 2008 @ Brooklyn, NY
#19
Originally Posted by penguinbait View Post
hold your stylus on the link, when the menu pops up, select save target as.
I already dl using my pc and copied the deb over and installation seemed to have went fine. I am able to start the menu. My new problem is as mentioned in this post below;

Originally Posted by pton View Post
I hit into more problems. Now whenever I run "pb", I got the error "sh: 1670: unknown operand". clone won't work. I also got the following error when I run "fdisk -l":
Error: /dev/mtdblock0: unrecognized disk label
Error: /dev/mtdblock1: unrecognized disk label (repeat until /dev/mtdblock4).

Any advice how to fix this? Thank you!
I have an N810. I want to clone the latest firmware to my internal 2gb card.
 
penguinbait's Avatar
Posts: 3,096 | Thanked: 1,493 times | Joined on Jan 2006 @ Michigan, USA
#20
Originally Posted by FRZ View Post
I already dl using my pc and copied the deb over and installation seemed to have went fine. I am able to start the menu. My new problem is as mentioned in this post below;

I have an N810. I want to clone the latest firmware to my internal 2gb card.
Please provide the output for the following commands.

maemo-list-user-packages

fdisk -l

parted /dev/mmcblk0 print all
__________________
To all my Maemo friends. I will no longer be monitoring any of my threads here on a regular basis. I am no longer supporting anything I did under maemo at maemo.org. If you need some help with something you can reach me at tablethacker.com or www.facebook.com/penguinbait. I have disabled my PM's here, and removed myself from Council email and Community mailing list. There has been some fun times, see you around.
 
Reply

Tags
bootmenu, bootmenu-installer, install-tools, mgmt-tools

Thread Tools

 
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 18:29.