Notices


Reply
Thread Tools
Posts: 279 | Thanked: 34 times | Joined on Jan 2010 @ Belgrade, Serbia
#1
Maybe some of you already got it working, but I was having some trouble with it and now it's working, so I thought I'd post the settings just in case someone is looking for it.

Account title*: iCloud
Name: your name
User name*: your iCloud email address (example@icloud.com or example@mac.com)
Password: your iCloud email password
E-mail address*: your iCloud email address (example@icloud.com or example@mac.com)

Incoming server* (IMAP4): imap.mail.me.com
Secure authentication: Checked
Secure connection: SSL (IMAP4S)
Port: 993

Outgoing server* (SMTP): smtp.mail.me.com
Secure authentication: None
User name*: your iCloud email address (example@icloud.com or example@mac.com)
Password: your iCloud email password
Secure connection: SSL
Port: 587
Use connection-specific SMTP servers: Unchecked
 

The Following 2 Users Say Thank You to white_ranger For This Useful Post:
Posts: 69 | Thanked: 50 times | Joined on Mar 2012
#2
I have tried this and still cant get it to work. Not sure what I am doing wrong.
 
Posts: 21 | Thanked: 30 times | Joined on Nov 2018
#3
Here's the same. I would be very happy to check my me.com Mails in Modest.

I got "password or username wrong"... But it's correct.

Any ideas?
 
peterleinchen's Avatar
Posts: 3,454 | Thanked: 6,617 times | Joined on Aug 2010 @ Ruhrgebiet, Germany
#4
Did you use manual setup of mail account?
Most pronably but else I have no idea (and no mail.me.com account).
__________________
SIM-Switcher, automated SIM switching with a Double (Dual) SIM adapter
--
Thank you all for voting me into the Community Council 2014-2016!

Please consider your membership / supporting Maemo e.V. and help to spread this by following/copying this link to your TMO signature:
[MC eV] Maemo Community eV membership application, http://talk.maemo.org/showthread.php?t=94257

editsignature, http://talk.maemo.org/profile.php?do=editsignature
 
Posts: 607 | Thanked: 1,662 times | Joined on Feb 2012 @ Germany
#5
Originally Posted by white_ranger View Post
Incoming server* (IMAP4): imap.mail.me.com
Secure authentication: Checked
Secure connection: SSL (IMAP4S)
Port: 993

Outgoing server* (SMTP): smtp.mail.me.com
Secure connection: SSL
Port: 587
I guess that it is a ssl problem that maybe the authentification needs also ssl connection?
And the error message for authentification handles only two events username or password wrong not ssl errors. So only one error message if it fails that it, not very helpful.

Last edited by Halftux; 2018-11-07 at 23:00.
 

The Following User Says Thank You to Halftux For This Useful Post:
peterleinchen's Avatar
Posts: 3,454 | Thanked: 6,617 times | Joined on Aug 2010 @ Ruhrgebiet, Germany
#6
Oh yes :facepalm:

Most probably halftux is right.
iirc there was some patch by ? and was merged into cssu.
I remember to have extracted those libs from cssu deb file. But I do not know in which flavour (I extracted fom devel, be aware!).

So if you still use plain PR1.3 modest cannot handle TLS1.1/1.2.
But with the fix it can (setting:SSL).

--edit
https://talk.maemo.org/showthread.ph...tls+ssl+modest
https://talk.maemo.org/showpost.php?...0&postcount=22
__________________
SIM-Switcher, automated SIM switching with a Double (Dual) SIM adapter
--
Thank you all for voting me into the Community Council 2014-2016!

Please consider your membership / supporting Maemo e.V. and help to spread this by following/copying this link to your TMO signature:
[MC eV] Maemo Community eV membership application, http://talk.maemo.org/showthread.php?t=94257

editsignature, http://talk.maemo.org/profile.php?do=editsignature

Last edited by peterleinchen; 2018-11-08 at 06:50. Reason: link
 
Posts: 21 | Thanked: 30 times | Joined on Nov 2018
#7
Thank you for replies.
First I solved the problem with forwarding mails from the me.com account to a gmx account that runs fine on n900.
 
peterleinchen's Avatar
Posts: 3,454 | Thanked: 6,617 times | Joined on Aug 2010 @ Ruhrgebiet, Germany
#8
Originally Posted by 1896er View Post
Thank you for replies.
First I solvedworked around the problem with forwarding mails from the me.com account to a gmx account that runs fine on n900.
Fixed that for you!
__________________
SIM-Switcher, automated SIM switching with a Double (Dual) SIM adapter
--
Thank you all for voting me into the Community Council 2014-2016!

Please consider your membership / supporting Maemo e.V. and help to spread this by following/copying this link to your TMO signature:
[MC eV] Maemo Community eV membership application, http://talk.maemo.org/showthread.php?t=94257

editsignature, http://talk.maemo.org/profile.php?do=editsignature
 
Posts: 21 | Thanked: 30 times | Joined on Nov 2018
#9
Thanks...
 
Reply

Thread Tools

 
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 16:42.