Reply
Thread Tools
Posts: 41 | Thanked: 2 times | Joined on Dec 2009 @ Kirkland, WA
#1
So I'm having some problems with my N900 and am trying to reflash. I'm following the instructions in the wiki. But when I type this in to terminal:
Code:
sudo /usr/bin/flasher-3.5 -F RX-51_2009SE_3.2010.02-8.002_PR_COMBINED_002_ARM.bin -f -R
I get this:
Code:
sudo: unable to execute /usr/bin/flasher-3.5: Bad CPU type in executable
I have no idea what to do now. Can anyone help?
 
sondjata's Avatar
Posts: 1,070 | Thanked: 169 times | Joined on Mar 2007
#2
Are you on a PPC machine? I don't think the flasher is PPC native (or universal for that matter).
__________________
---
N800
Diablo
Boot from MMC
Gpodder Cache on MMC
MTube Cache on MMC
Mugen 1800mAh Battery
Addesso USB rollup keyboard
Solio Solar Charger
Holux GPSlim GPS

N810
community SSU
Turbo Diablo
8GB external
Boot from Internal SD
Still no GPS Fix.

N900
Stock
32GB
Many Solar Chargers (Saved bacon during Sandy!)
Inland ProHT BT keyboard
What's this? A GPS Fix? Wowwwwwww
 
Posts: 41 | Thanked: 2 times | Joined on Dec 2009 @ Kirkland, WA
#3
I'm on an intel machine running Snow Leopard and I downloaded the i386 package.
 
Posts: 303 | Thanked: 175 times | Joined on Oct 2009 @ London UK
#4
what happens if you run:
file /usr/bin/flasher-3.5
 
Posts: 41 | Thanked: 2 times | Joined on Dec 2009 @ Kirkland, WA
#5
Sorry it took me so long to get back to this thread guys, I was in the hospital for a couple weeks.

Anyway, I ran this code:
Code:
file /usr/bin/flasher-3.5
and I get this:
Code:
/usr/bin/flasher-3.5: Mach-O 64-bit executable x86_64
So apparently the file is 64-bit, even though the Wiki says it's 32? My MacbookPro is an old one, so it's only 32-bit. I'm guessing this is the root of my problem... Anyone know what to do from here?
 
HtheB's Avatar
Moderator | Posts: 2,472 | Thanked: 2,502 times | Joined on Dec 2009 @ Bize Her Yer Trabzon
#6
Originally Posted by gravis86 View Post
Anyone know what to do from here?
Use Windows
(or with a virtual machine!)
__________________
www.HtheB.com
Nintendo DS Homebrew Developer
 
Posts: 6 | Thanked: 2 times | Joined on Aug 2010
#7
The PPC version of Flasher-3.5 works fine on my black MacBook. It was a simple answer, and yet I could not find it anywhere.

Also, make sure that if you are flashing eMMC too, you omit the -R when you are *first* flashing the FIASCO .bin file.

770Flasher *will not work* if you are trying to flash the eMMC because it automatically reboots your N900 after flashing the FIASCO .bin, so you can't get to that necessary second step for eMMC. Perhaps that could be addressed in a new version.

I hope this helps.

Originally Posted by HtheB View Post
Use Windows
(or with a virtual machine!)
 
Posts: 388 | Thanked: 277 times | Joined on Sep 2010 @ UK
#8
good question
__________________
HTC Desire S... Sold N900 but i can still help haha
Need my help? private message me
Don't forget to press thanks

Last edited by tele; 2010-12-18 at 16:23.
 
Posts: 1 | Thanked: 0 times | Joined on Dec 2012
#9
Originally Posted by gravis86 View Post
Sorry it took me so long to get back to this thread guys, I was in the hospital for a couple weeks.

Anyway, I ran this code:
Code:
file /usr/bin/flasher-3.5
and I get this:
Code:
/usr/bin/flasher-3.5: Mach-O 64-bit executable x86_64
So apparently the file is 64-bit, even though the Wiki says it's 32? My MacbookPro is an old one, so it's only 32-bit. I'm guessing this is the root of my problem... Anyone know what to do from here?
I have the same problem on osx snow leopard on macbook coreduo (32bit), then tried on other osx machine: leopard on macbook white core2duo (64bit i guess) and this time it worked.

cheerz
 
Reply

Thread Tools

 
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 06:25.