Notices


Reply
Thread Tools
Posts: 7 | Thanked: 2 times | Joined on Mar 2010
#1
Hi,

I'm not sure if this is a fault of the N900 or the sending software.

I'm writing some PC software in .Net and have noticed that if the message includes multipart/alternative mime types for "alternative views" such as HTML and plaintext, then the PDF file I later attach becomes invisible to the N900 mail client.

Has anybody else experienced missing email attachments?

I don't experience this problem with Thunderbird or Outlook so am I right in thinking it may be a N900 fault?

At least I have established a potential cause now.

I look forwards to hearing your experiences in this are.

Thanks
 
benny1967's Avatar
Posts: 3,648 | Thanked: 4,975 times | Joined on Mar 2006 @ Vienna, Austria
#2
i filed a bug about problems with mails that contain multipart/alternative a while ago.

my problem wasn't quite what you describe, but as you mention multipart/alternative, the bugs may be related.

unfortunately, the bug is still in status 'unconfirmed' and i don't see any activity.

https://bugs.maemo.org/show_bug.cgi?id=8162
 

The Following User Says Thank You to benny1967 For This Useful Post:
Posts: 7 | Thanked: 2 times | Joined on Mar 2010
#3
Thanks for that tip Benny,

I'll try to get some example code up soon. It will be some days though as I have lots of paperwork to do before the end of the month.

Regards,

Wes
 
Posts: 7 | Thanked: 2 times | Joined on Mar 2010
#4
Originally Posted by benny1967 View Post
i filed a bug about problems with mails that contain multipart/alternative a while ago.

my problem wasn't quite what you describe, but as you mention multipart/alternative, the bugs may be related.

unfortunately, the bug is still in status 'unconfirmed' and i don't see any activity.

https://bugs.maemo.org/show_bug.cgi?id=8162
I've mentioned your report in a new one I've just filed: https://bugs.maemo.org/show_bug.cgi?id=10206

Example code is up there if you want to try it out.

Wes
 

The Following User Says Thank You to birdwes For This Useful Post:
Posts: 118 | Thanked: 39 times | Joined on Apr 2010 @ Jakarta, Indonesia
#5
i have the same problem with missing email attachments, but so far i only experience this for my cell-phone email billing, where it came with a pdf attachment.

When i look at the inbox this mail has an attachment icon next to it, but when i open the email it only shows texts, without any indication that it contains attachment and there is no options to download attachment
 

The Following User Says Thank You to adhrie For This Useful Post:
Posts: 7 | Thanked: 2 times | Joined on Mar 2010
#6
Thats exactly what I get with the example I have provided on the bug report - but under some circumstances you do not even get the attachment icon in the subject list view.
 
Posts: 7 | Thanked: 2 times | Joined on Mar 2010
#7
Originally Posted by benny1967 View Post
i filed a bug about problems with mails that contain multipart/alternative a while ago.

my problem wasn't quite what you describe, but as you mention multipart/alternative, the bugs may be related.

unfortunately, the bug is still in status 'unconfirmed' and i don't see any activity.

https://bugs.maemo.org/show_bug.cgi?id=8162
Benny, I just voted for your bug.

Can you do the same for mine please....

and anyone else out there please for both of these bugs?
 
Posts: 118 | Thanked: 39 times | Joined on Apr 2010 @ Jakarta, Indonesia
#8
just voted for bug no 10206
 

The Following User Says Thank You to adhrie For This Useful Post:
Posts: 67 | Thanked: 11 times | Joined on Mar 2010
#9
I've got the same problem with all attachments: pictures (they are shown in hex-format in my email), files (missing), etc...
 

The Following User Says Thank You to Quasar For This Useful Post:
Posts: 216 | Thanked: 72 times | Joined on Dec 2009 @ Switzerland
#10
Originally Posted by adhrie View Post
i have the same problem with missing email attachments, but so far i only experience this for my cell-phone email billing, where it came with a pdf attachment.

When i look at the inbox this mail has an attachment icon next to it, but when i open the email it only shows texts, without any indication that it contains attachment and there is no options to download attachment
Exactely the same here!

Regards Markus
__________________
-----------------------------------------------------------------------
multiple contacts with the same phone number - wrong avatar:

https://bugs.maemo.org/show_bug.cgi?id=8844

missing a scrollbar? Vote here:http://maemo.org/community/brainstor...tic_scrolling/

Add quickbar (ABC, DEF, ...) in the Contact App. Vote here:http://maemo.org/community/brainstor..._address_book/
 

The Following User Says Thank You to marktold For This Useful Post:
Reply

Thread Tools

 
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 14:33.