Active Topics

 



Notices


Reply
Thread Tools
Posts: 306 | Thanked: 106 times | Joined on Feb 2010
#21
Is the sip experience better with on-device yate?

PS: see my signature for the bug
__________________
------------------------------------------------------------------
Voice choppy on sip calls
Please vote for bug number 10388
 
Posts: 356 | Thanked: 123 times | Joined on Dec 2008
#22
Originally Posted by rajil.s View Post
Is the sip experience better with on-device yate?

PS: see my signature for the bug
I suffered from that same issue.

Since I tried locking the frequency of the n900 during calls, I really haven't had any problems. I noticed that the default kernel does this, but the power kernel does not.
 
Posts: 482 | Thanked: 550 times | Joined on Oct 2010
#23
It works for outgoing calls, but incoming calls come over GSM. How do I get incoming calls over yate?
 
Posts: 356 | Thanked: 123 times | Joined on Dec 2008
#24
Originally Posted by skykooler View Post
It works for outgoing calls, but incoming calls come over GSM. How do I get incoming calls over yate?
You need to set incoming google voice calls to be forwarded to google chat instead of your cell phone number. You should be able to do that here.
 
Posts: 482 | Thanked: 550 times | Joined on Oct 2010
#25
I tried that, and my phone just didn't ring. I notice in terminal I have a lot of messages like
"<yrtp:WARN> Initial timeout in channel jingle/7 wrapper [0x176f80]
<yrtp:WARN> Initial timeout in channel sip/8 wrapper [0x41001c78]"
Might this be related?
 
Posts: 356 | Thanked: 123 times | Joined on Dec 2008
#26
Originally Posted by skykooler View Post
I tried that, and my phone just didn't ring. I notice in terminal I have a lot of messages like
"<yrtp:WARN> Initial timeout in channel jingle/7 wrapper [0x176f80]
<yrtp:WARN> Initial timeout in channel sip/8 wrapper [0x41001c78]"
Might this be related?
About half way down this page it looks like the person is suffering from a similar issue.

Also, make sure you disable and then re-enable the sip account on the n900 after you restart yate (so it re-registers).

Otherwise I am going to need a more complete log and / or you may have to try posting to the yate mailing list.
 
Posts: 93 | Thanked: 13 times | Joined on Nov 2010
#27
Overclocking solved the choppiness totally.

BTW, as you have mentioned the idle cpu usage is kinda high , like 30% @ 250MHz, did you find any solution for that?.

Asterisks idles like 2% @ 250Mhz IIRC,

asterisk 1.8 support GV support, but unfortunately only asterisk 1.6 available in repositories for N900
 
Posts: 356 | Thanked: 123 times | Joined on Dec 2008
#28
Originally Posted by rosh View Post
Overclocking solved the choppiness totally.

BTW, as you have mentioned the idle cpu usage is kinda high , like 30% @ 250MHz, did you find any solution for that?.

Asterisks idles like 2% @ 250Mhz IIRC,

asterisk 1.8 support GV support, but unfortunately only asterisk 1.6 available in repositories for N900
I never did find a solution for that. You can try changing which modules are loaded in yate.conf, but I had trouble figuring out which modules are needed.
 
Posts: 86 | Thanked: 10 times | Joined on Nov 2009
#29
excellent! worked fine here. call went through. but i am getting different warnings in terminal. for example
Yate engine is initialized and starting up on Nokia-N900
<openssl:WARN> Certificate verify error 20: UNABLE_TO_GET_ISSUER_CERT_LOCALLY [0xa70d8]

<yrtp:WARN> Initial timeout in channel sip/2 wrapper [0x41002758]
<yrtp:WARN> Initial timeout in channel jingle/2 wrapper [0x1733a8]
<WARN> RTP received SEQ 358 while current is 359 [0x1734c0]

and also following warning during initialisation of yate

<WARN> Failed to save config file '/usr/etc/yate/snmp_data.conf' (13: Permission denied)
<snmpagent:WARN> Could not bind SNMP UDP Listener, error 13 Permission denied

but calls are getting through with voice on both sides. will do some more testing tomorrow for cpu usage and call quality.
 
Posts: 73 | Thanked: 0 times | Joined on Jun 2011
#30
Can Yate be used with the n810. I can't find where to get php5-cli???
 
Reply

Thread Tools

 
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 03:07.